Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  24.11.2008  10:10

Els universitaris continuaran i ampliaran la tancada

Les protestes contra Bolonya s'estenen a la UAB i més facultats de la UB

Men?ame
 

Els estudiants tancats a l'edifici històric de la UB contra el pla de Bolonya matindran la tancada de manera indefinida. Avui han explicat que no creuen que ni el rector, Josep Samitier, ni la comissionada d'Universitats de la Generalitat, Blanca Palmada, tinguin 'voluntat d'arribar a cap acord.' Així ho ha explicat un dels portaveus, Arnau Mallol, que ha afegit que les protestes ja s'estan estenent cap a altres facultats: aquest matí també s'ha ocupat la facultat de Lletres de la UAB i preveuen fer el matiex amb la de Pedagogia de la UB (demà) i la de Comunicació de la UAB (dimecres).

Els estudiants consideren que el pla de Bolonya s'està implantant per via de la imposició i reivindiquen (pdf) un espai públic de negociació i diàleg, la retirada dels 31 expedients a estudiants de la UAB i la convocatòria d'un referèndum vinculant entre la comunitat universitària. Demanen, també, una moratòria en l'aplicació del pla de Bolonya a l'espera d'aquesta negociació.

Tot i que avui expirava el termini fixat per Samitier d'abandonar l'edifici, un dels portaveus dels estudiants, Arnau Mallol, ha dit: 'No temem que ens facin fora per la força, tot i que tampoc no ho descartem.' Tot i que Samitier va dir ahir que 'no té sentt mantenir posicions de força', Mallol considera que 'pressionar pot fer que es vegi la necessitat d'un acord.'

Els sindicats estudiantins retreuen a les universitats catalanes que aprovin els nous plans d'estudis adaptats a l'EEES d'una 'manera antidemocràtica' i d'esquena als estudiants. 'Estudiar i treballar alhora esdevé impossible i les titulacions, convertides en graus, són tan devaluades que no toca més remei que cursar post-graus i màsters a preus privatius, cosa que impedeix la formació acadèmica dels estudiants', diu el SEPC, un dels convocants de les protestes.

La UAB se suma a la protesta

'L'objectiu final és d'ocupar tota l'Autònoma', va dir un dels portaveus dels estudiants mobilitzats, Marc Navarro. A més, demà volen fer un referèndum sobre el procés de Bolonya i que el rectorat l'assumeixi com a vinculant. A banda el referèndum, els convocants de les protestes (el SEPC i la Coordinadora d'Assemblees de Facultat) volen que hom absolgui els estudiants expedientats de la UAB.