Notícies

Dijous  20.11.2008  06:00

El SEPC crida els universitaris a fer vaga avui

L'ha convocada a una desena de ciutats

Men?ame
 

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat per a avui una vaga contra la imposició de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), és a dir, el pla Bolonya, i ha previst de fer manifestacions a totes les capitals del país on hi ha universitats. Amb la jornada d'avui es tanquen les mobilitzacions que començaren dilluns a la Universitat Autònoma de Barcelona i a les facultats que la Universitat de Barcelona té al barri del Raval.

A la Universitat de Barcelona els estudiants van decidir de fer vaga durant tota la setmana, i a l'Autònoma, la Coordinadora d'Assemblees de Facultat i el SEPC ocuparen la Facultat de Ciències Polítiques perquè no s'hi poguessin fer classes i s'hi discutís el procés de Bolonya.

Sota el lema 'Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya', el SEPC ha convocat manifestacions a Alacant, Barcelona, Benissa, Castelló, Girona, Lleida, Manresa, Olot, Tarragona, València i Vic. Segons el sindicat, el procés de Bolonya és una 'privatització i mercantilització de la universitat pública'. A més reprotxa a les universitats catalanes que aprovin els nous plans d'estudis adaptats a l'EEES d'una 'manera antidemocràtica' i d'esquena als estudiants. 'Estudiar i treballar alhora esdevé impossible i les titulacions, convertides en graus, són tan devaluades que no toca més remei que cursar post-graus i màsters a preus privatius, cosa que impedeix la formació acadèmica dels estudiants', diu el SEPC.