Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  13.10.2008  06:00

'Si la neutralitat de la xarxa es viola, que la gent surti al carrer'

Entrevista amb Timothy Berners-Lee, inventor de la web

Men?ame
 

VilaWeb TV us ofereix una entrevista en vídeo amb Timothy Berners-Lee, l'inventor de la World Wide Web, que divendres va ser investit doctor 'honoris causa' per la Universitat Oberta de Catalunya. Berners-Lee explica perquè és necessària la neutralitat d'internet i quines conseqüències podria tenir perdre-la, però també parla de la possibilitat que Google esdevingui un monopoli a la xarxa o de portals com la Viquipèdia, que qualifica d'experiments socials.

Timothy Berners-Lee és considerat el pare de la web perquè va ser qui va tenir la idea de combinar el llenguatge hipertextual amb internet per obrir les primeres pàgines web. La seva idea ha fet que la xarxa sigui tal com la coneixem, encara que quan la va posar en marxa no era informàtic, sinó que treballava al CERN (Organització Europea per la Recerca Nuclear). Més endavant, el 1994, va fundar el World Wide Web Consortium al Laboratori de Ciències de la Computació del MIT, i des de llavors dirigeix aquesta entitat dedicada a coordinar el desenvolupament mundial de la web.