Milers de manifestants per la independència

  • Feliu Formosa n'ha llegit el manifest final · Les manifestacions, les més nombroses dels últims anys, han estat festives i reinvindicatives i no hi ha hagut incidents importants

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.09.2008 - 19:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de ciutadans s’han manifestat avui pel centre de Barcelona en una de les Diades més multitudinàries dels últims anys. El poeta Feliu Formosa, Premi Nacional de les Lletres Catalanes, ha llegit al final de la manifestació el manifest ‘Som una nació, volem Estat propi’ davant unes 20.000 persones, segons l’organització. La marxa ha començat passades les cinc de la tarda de la plaça Urquinaona i ha acabat a l’avinguda dels Til·lers després de passar per l’Arc de Triomf i el passeig de Lluís Companys. A la capçalera hi han destacat personalitats com l’actor Joel Joan, el jurista López-Tena o l’ex-líder d’ERC i ara militant de CDC, Àngel Colom (vegeu-ne el vídeo).Els assistents han acabat la convocatòria cantant un poema musicat de l’activista i polític Vicenç-Albert Ballester (1872-1938), considerat el creador de la bandera estelada.

Al manifest, llegit per Formosa, es defineix l’estat propi com un ‘objectiu ambiciós, engrescador i clar’, perquè s’ha ‘esgotat’ la via autonomista i és ‘inajornable’ l’exercici del dret de l’autodeterminació. Acabada la lectura, han començat els concerts organitzats per la Comissió 11 de Setembre. Enguany hi actuen Cesk Freixas, La Troba Kung-Fú i la Companyia Elèctrica Dharma.

Entre les entitats convocants d’aquesta manifestació hi ha Sobirania i Progrés, Altres andalusos, Catalonia Acord, el Casal Argentí de Barcelona, el Col·lectiu Immi.cat, Catalunya Acció, la Plataforma pro-seleccions catalanes , la Intersindical-CSC i la Comissió d’homenatge a la senyera estelada.

Manifestacions sense incidents

Les tres manifestacions convocades avui s’han desenvolupat en un ambient festiu i reivindicatiu i sense cap incident important. La que ERC havia convocat amb el lema ‘Junts pel finançament’ ha començat a la plaça Urquinaona i ha acabat poc després al monument a Rafael Casanova; la convocada per Sobirania i Progrés i altres entitats, més nombrosa, amb el lema ‘Som una nació, volem estat propi’, ha acabat més tard a l’avinguda dels Til·lers; finalment, la convocada per Maulets, Endavant, la Cajei i altres entitats ha reunit milers de persones i s’ha acabat al Fossar de les Moreres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any