Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  27.06.2008  06:00

Eleccions a Zimbabwe amb la renúncia de l'oposició

Avui se’n fa la segona tanda, amb Mugabe d'únic candidat · La comunitat internacional les considera una farsa

Men?ame
 

Zimbabwe té avui una nova jornada electoral, amb la segona tanda dels comicis presidencials. La primera va ser el mes de març i la va guanyar el cap de l'oposició, Morgan Tsvangirai, que ha renunciat a participar en aquesta segona tanda. La comunitat internacional considera aquestes eleccions una farsa, perquè els votants es troben a la mercè de les forces del règim. Fa vint-i-vuit anys que el país va assolir la independència i des d'aleshores ha estat governat per Robert Mugabe.

Quan el cap de l'oposició va anunciar que es retirava, la comunitat internacional va demanar l'ajornament dels comicis i l'obertura d'un diàleg entre l'actual govern i Morgan Tsvangiari sobre la possibilitat d'un gabinet d'unitat. Però l'oposició ja ha dit que les condicions actuals no permetien cap mena de negociació, i Mugabe vol tirar endavant les eleccions.

Segons l'oposició zimbabwesa, centenars de seguidors han estat detinguts, i el dirigent ho ha estat quatre vegades. A més, diu que les oficines del Moviment pel Canvi Democràtic (MDC) han estat escorcollades per agents de la policia antiavalots armats, i que tot plegat ha fet que diumenge Morgan Tsvangiari vagi abandonar les eleccions.