Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  25.05.2008  06:00

Puigcercós demana un pacte catalanista per assolir el concert econòmic el 2010

En l'acte central de Gent d'Esquerra, Ridao fa una crida a la unitat de les candidatures a la direcció del partit

Men?ame
 

Manquen dues setmanes per a les primàries a la direcció d'Esquerra, i ahir la candidatura de Joan Puigcercós i Joan Ridao, Gent d'Esquerra, va celebrar a la Farga de l'Hospitalet de Llobregat l'acte central de la campanya, en què van acudir més de dos mil assistents. Ridao va fer una crida a la unitat dins del partit, amb un to conciliador amb les altres candidatures, just una setmana després de les dures declaracions de Carod, que va dir haver partit mòbing dins del partit.

'Hi ha un gran vaixell que hem de fer virar, però sense cops de timó'. Amb aquesta metàfora Ridao va apostar per dur a terme el canvi que necessita el partit 'de forma ordenada' i va insistir en la necessitat d'incloure totes les corrents internes del partit, fent referència a ERC com una orquestra, on tots toquen diferents instruments però segueixen 'la mateixa partitura'. En aquest sentit, Ridao es va referir a Gent d'Esquerra com la corrent que representa 'la centralitat' del partit.

De la seva banda, Puigcercós va incidir en una de les propostes centrals del programa de la seva candidatura. 'Volem que el 2010 les forces polítiques que vulguin treballar amb nosaltres puguin fer-ho de la mateixa manera que al 2003. Volem treballar amb totes les forces polítiques de Catalunya. Deixem les portes obertes a totes les opcions polítiques de tradició democràtica, catalanistes, que vulguin treballar per un nou horitzó el 2010, que ens permeti avançar en el concert econòmic'.