El parlament català aprova per unanimitat la llei d’eradicació de la violència contra les dones

  • Inclou la constitució d'un fons de garantia per a cobrir l'impagament de pensions alimentàries i de pensions compensatòries

VilaWeb
Redacció
16.04.2008 - 13:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de Catalunya ha aprovat per 132 vots a favor la llei dels drets de les dones per a l’eradicació de la violència masclista, presentada per la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila (vegeu el projecte del govern). Ha dit que la llei crea una xarxa d’atenció per a les dones en situació de violència masclista i un conjunt de recursos i de serveis públics de caràcter gratuït per a l’atenció i protecció de les dones en situació de violència masclista.Els grups de l’oposició hi han votat positivament, tot i que han dit que era millorable. El Partit Popular ha retirat dotze de les trenta-set esmenes que havia presentat i, per tant, el grup mixt ha estat el que n’ha presentat més, vint-i-set, per tretze de Convergència.

La llei reconeix el dret de les dones a accedir a l’assistència jurídica i a percebre la renda mínima d’inserció i els ajuts escolars tenint en compte exclusivament els seus ingressos i les seves rendes individuals, estableix un fons de garantia de pensions i prestacions per cobrir l’impagament de pensions alimentàries i compensatòries.

(Fotografia: ACN.)

Enllaços
Institut Català de les Dones: El Govern aprova el Projecte de llei que ha de regular l’abordatge contra la violència masclista a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any