Notícies

Divendres  11.04.2008  06:00

Les obres del transvasament del Segre començaran d'ací quinze dies, segons el PSC

Les últimes pluges endarrereixen l'emergència per sequera a l'1 de maig

Men?ame
 

El secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, va dir ahir que el govern català començaria les obres del transvasament del Segre, pel cap alt, d'ací a una setmana i mitja, si abans no sorgia una alternativa viable. Zaragoza va precisar que el govern espanyol tenia competència per a autoritzar el transvasament d'aigua, però no per a fer les obres, i que amb la infrastructura enllestida, si feia falta aigua de boca, cap govern no gosaria tancar l'aixeta.

L'emergència, endarrerida

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va informar ahir que, amb la pluja d'aquests darrers dies, l'emergència per la sequera començaria a aplicar-se l'1 de maig, no pas a mitjan abril com s'havia previst; i que si es complien les previsions de pluja de la quinzena vinent, l'emergència es podria endarrerir un mes i mig i o dos més.

També va explicar que entre el juny i el juliol s'hauria construït un canal de vuit quilòmetres per a portar l'aigua de la Depuradora del Llobregat a la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí, que aportaria 2,5 hectòmetres cúbics mensuals. El canal costarà vint-i-vuit milions d'euros.

El govern català i l'espanyol topen pel Roine

El govern català i l'espanyol no solament discrepen sobre el transvasament del Segre, sinó també sobre el del Roine. El president Montilla va tornar a desestimar el transvasament del Roine, per més que el candidat a president del govern espanyol, Rodríguez Zapatero, hagi dit que volia estudiar el projecte. Ahir el diari La Vanguardia explicava que el govern espanyol havia començat els contactes amb el francès per a estudiar-ho, però la Moncloa ho va negar.