Les obres del transvasament del Segre començaran d’ací quinze dies, segons el PSC

  • Les últimes pluges endarrereixen l'emergència per sequera a l'1 de maig

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.04.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari d’Organització del PSC, José Zaragoza, va dir ahir que el govern català començaria les obres del transvasament del Segre, pel cap alt, d’ací a una setmana i mitja, si abans no sorgia una alternativa viable. Zaragoza va precisar que el govern espanyol tenia competència per a autoritzar el transvasament d’aigua, però no per a fer les obres, i que amb la infrastructura enllestida, si feia falta aigua de boca, cap govern no gosaria tancar l’aixeta.L’emergència, endarrerida

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va informar ahir que, amb la pluja d’aquests darrers dies, l’emergència per la sequera començaria a aplicar-se l’1 de maig, no pas a mitjan abril com s’havia previst; i que si es complien les previsions de pluja de la quinzena vinent, l’emergència es podria endarrerir un mes i mig i o dos més.

També va explicar que entre el juny i el juliol s’hauria construït un canal de vuit quilòmetres per a portar l’aigua de la Depuradora del Llobregat a la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí, que aportaria 2,5 hectòmetres cúbics mensuals. El canal costarà vint-i-vuit milions d’euros.

El govern català i l’espanyol topen pel Roine

El govern català i l’espanyol no solament discrepen sobre el transvasament del Segre, sinó també sobre el del Roine. El president Montilla va tornar a desestimar el transvasament del Roine, per més que el candidat a president del govern espanyol, Rodríguez Zapatero, hagi dit que volia estudiar el projecte. Ahir el diari La Vanguardia explicava que el govern espanyol havia començat els contactes amb el francès per a estudiar-ho, però la Moncloa ho va negar.

Enllaços
Generalitat de Catalunya: L’episodi de sequera (pdf) | Dossier gràfic de l’aportació d’aigua amb vaixells (pdf) | Evolució i estat actual de la sequera (pdf) | Informació sobre l’estat actual de la sequera | Consells per a estalviar aigua.
Entrevista de VilaWeb TV amb Ramon Folch: ‘Hem de deixar d’actuar com un país ric en aigua’.
CiU: El problema de la sequera.
Enquesta de VilaWeb: L’argument de l’excepcionalitat de la sequera justifica el transvasament del Segre?
Webs relacionades a Nosaltres.cat: Aigua.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any