Els enginyers de telecomunicacions de Catalunya reclamen l’ajuda del govern per desplegar la fibra òptica

  • Avui celebren 'La Nit de les Telecomunicacions', la seva trobada anual

VilaWeb
Redacció
26.02.2008 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘La Nit de les Telecomunicacions’ reuneix aquest vespre a l’Auditori de Barcelona per tretzè any consecutiu els membres del Col·legi i l’Associació d’Enginyers de Telecomunicacions de Catalunya en en un encontre festiu i de debat de tot el sector. és previst que l’acte comenci amb un discurs del degà del Col·legi, Miquel Ramírez (foto), que explicarà la necessitat de desplegar les xarxes de fibra òptica fins a la llar i reclamarà l’ajuda del govern per tal de fer-ho.Segons Ramírez el govern no pot restar aliè a la necessitat de dur fibra òptica fins a cada llar perquè cal assegurar que no es creïn noves fractures digitals. A més, el degà també creu que Catalunya té una gran capacitat potencial d’aconseguir un bon desplegament de les xarxes de telefonia mòbil de quarta generació.

Més de mil persones, incloent-hi polítics i representants institucionals participaran avui a la Nit. Enguany, a més, el tema central de debat és el paper de la sostenibilitat i la protecció del medi al sector de les telecomunicacions. Per això s’hi parlarà del teletreball i de l’estalvi que comporta pel que fa a la despesa de transport, de bateries i fonts d’energia més eficaces i del camí tecnològic cap a l’eficiència energètica.

XIII Premis Salvà i Campillo

Els premis Salvà i Campillo, que es lliuren cada any en honor al precursor del telègraf, reconeixen enguany amb el premi especial a Josep Mompín, impulsor de ‘La Nit de l’Electrònica’, antecessora de ‘La Nit de les Telecomunicacions’; amb el premi d’honor, a Carles Vivas, director general de Secartys, per la seva carrera professional; amb el guardó d’enginyer de l’any, a Jordi Botifoll, director general d’operacions de CISCO, per haver consolidat l’empresa al sector; amb el premi Telecom Europa, a Tobías Martínez, director general d’Abertis, per la progecció que ha aconseguit per a la seva empresa; i, finalment, el premi Telecom Espanya se l’ha endut Francisco Román, president de Vodafone Espanya, per l’impuls que ha donat a l’empresa.

Enllaços
‘La Nit de les Telecomunicacions’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any