Notícies

Dimecres  19.12.2007  06:00

Mig centenar de músics protesten per un desallotjament tocant a la plaça de Sant Jaume

Dijous la Guàrdia Urbana va precintar un local de Barcelona on assajaven una cinquantena de grups

Men?ame
 

Una cinquantena de músics van protestar ahir al vespre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona (vegeu-ho al vídeo) contra el desallotjament que dijous havia dut a terme la guàrdia urbana al carrer de Mèxic número 3. Els músics, que van protestar tocant tot d'instruments al mig de la plaça, duien una pancarta que deia 'La música, on?'. També es queixaven d'haver-se quedat sense local per a assajar tot i pagar un lloguer degudament.

Segons que van dir a VilaWeb representants de la cinquantena de grups que s'han quedat sense local d'assaig, s'havien reunit amb delegats de l'Ajuntament que els havien dit que estudiarien el cas i que s'havien compromès a fer una altra reunió el gener propvinent. Entre els grups que s'han quedat sense local hi ha Rauxa, Nour, Costo Rico, Fufü-Ai i Alwais Drinking Marxing Band. També hi havia estudis d'enregistrament de la discogràfica Kasbah Music on Rauxa i Discípulos de Otilia preparaven els últims discs.

L'Ajuntament de Barcelona justifica el desallotjament perquè l'edifici no reunia les condicions de seguretat, per més que el propietari n'estava al corrent des del 2005. El director de Cooperació i Relacions Sectorials, Carles Sala, ha explicat a VilaWeb que l'Ajuntament cediria gratuïtament algun altre espai de la ciutat, com ara la Bàscula i Boca Nord, mentre no es trobessin locals alternatius. Sala reconeix que a Barcelona falten espais per a la creació cultural.