El PEN català celebra els vuitanta-cinc anys i convida Nadine Gordimer

  • Ho fa amb el cicle 'Escriptura en perill'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.11.2007 - 06:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptora Nadine Gordimer (Premi Nobel de Literatura 1991) farà la conferència central dels actes de commemoració del 85è aniversari del PEN català. El PEN ha organitzar el cicle ‘Escriptura en perill’, on es reflexionarà sobre les grans línies de treball d’aquest organisme: la literatura de gènere, la llibertat d’expressió i els drets lingüístics. El cicle comença avui al vespre, a la Biblioteca de Catalunya, amb el debat ‘Amb veu pròpia. Dona i escriptura’.Participen en aquest primer debat les escriptores Carme Riera i la iraniana Sharnush Parsipur, amb una presentació de Patrícia Gabancho.

Dimecres dia 14, també a la Biblioteca de Catalunya, ‘Viure sense callar. Els drets lingüístics’, un debat a càrrec de Josep M. Terricabras i el canadenc John Ralston Saul. Presentarà l’acte l’escriptor Biel Mesquida.

La celebració del 85è aniversari coincideix amb el Dia Internacional de l’Escriptor Empresonat (15 de novembre), dedicat enguany als escriptors refugiats. Precisament, el PEN català ha implantat a Catalunya el programa ‘Escriptor Refugiat’ i acull des de fa uns mesos l’escriptor de llengua amaziga Salem Zenia.

El Dia Internacional de l’Escriptor Empresonat la Biblioteca de Catalunya acollirà el debat ‘Dir sense por. La llibertat d’expressió’, amb la participació dels escriptors refugiats Moses Isegawa (Uganda-Països baixos), Salem Zenia (Algèria), Easterine Kire Iralu (Nagaland), Faraj Bayrakdar (Síria) i Nada Yousif (Irac). presenta l’acte Raffaella Salierno.

Després del debat, a dos quarts de vuit, Nadine Gordimer pronunciarà la conferència ‘La imatge i la paraula’, sobre els reptes de la literatura en l’era tecnològica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any