Interior surt en defensa dels mossos i també critica el ‘linxament mediàtic’

  • Tres sindicats del cos convoquen una manifestació el 6 de juny a Barcelona

VilaWeb
Redacció
23.05.2007 - 20:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general del departament d’Interior, Joan Boada, ha defensat els tres sindicats de mossos d’esquadra (Comissions Obreres, UGT i APPAC), que avui han convocat una manifestació, la tarda del 6 de juny a Barcelona, perquè es consideren objecte d’un ‘linxament mediàtic’. Boada ha defensat el prestigi del cos de policia i s’ha sumat a la crida perquè els mitjans de comunicació deixin d’utilitzar ‘de manera irresponsable’ les accions dels agents.Els sindicats han fet saber avui que deploren que certs mitjans de comunicació qüestionin cada dia les accions dels mossos i han reclamat un reconeixement públic de la seva feina. La manifestació ha estat motivada pels casos dels ‘kubotans’, del detingut de Badalona i dels presumptes abusos de la comissaria de les Corts.

En paraules del portaveu de CC OO, Toni Lara, a VilaWeb, els mossos d’esquadra no volen ser la notícia diària de la premsa rosa, com pretenen alguns mitjans de comunicació. Segons Lara, la gota que ha fet vessar el got ha estat el tractament de la manifestació okupa de dissabte. En aquest sentit, Lara ha criticat que l’atenció se centri en l’ús de punxons i no en l’agressió que va patir un agent. Els mossos tampoc entenen que s’hagi qüestionat la feina dels dos agents que custodiaven el detingut que va intentar saltar d’un cotxe patrulla. I, sobre els fets de les Corts, diuen que cal preservar la presumpció d’innocència dels agents apartats del cos.

Investigació del cas de Badalona

Paral·lelament, avui també s’ha sabut que el jutjat d’instrucció número dos de Badalona ha ordenat a la Guàrdia Civil que investigui el cas del jove, de vint-i-dos anys, que es va morir durant un trasllat policial, perquè va intentar saltar del vehicle dels mossos. El jutge ha considerat que a investigació l’ha de portar a terme un cos policial que no sigui el cos dels mossos. El mateix magistrat ha imputat els dos agents que custodiaven el noi durant el trasllat, per un delicte d’imprudència professional amb resultat de mort.

Enllaços
Notícia relacionada: Interior no prohibirà als mossos d’esquadra l’ús dels ‘kubotans’.
Arxiu de VilaWeb: Els mossos rectifiquen dues versions policials en poques hores (21-5-07).
Avui: Mala maror als Mossos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any