Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  05.05.2007  09:10

Maragall deixarà la presidència del PSC després de les municipals

Diu que es van equivocar en pensar que podien convèncer els espanyols de que Espanya era plural

Men?ame
 

Pasqual Maragall ha estat aquesta setmana a Nova York en una visita privada en què ha anunciat per primera vegada el que el PSC ja donava per fet: que pensa deixar la presidència dels socialistes catalans després de les municipals perquè creu que ja no li toca i que cal una renovació. De moment, no es dóna de baixa del partit, però renega dels aparells dels partits i pensa que el PSC s'ha d'integrar a la llarga en 'una cosa més gran, lliure, oberta i competitiva', en referència al Partit Democràtic Europeu.

Pasqual Maragall ha fet aquestes declaracions arran de les preguntes dels periodistes que cobrien el recital de Maria del mar Bonet i Miguel Poveda a Nova York, on hi ha assistit com a públic. També ha dit que el millor que podien fer Catalunya i Espanya era suportar-se educadament, tal i com van fer pujol i González i Pujol i Aznar; segons ha reconegut, es van equivocar en pensar, ingènuament, que podien convèncer la majoria dels espanyols de que Espanya era plural i que la millor solució passava pel federalisme.