L’Ateneu Instructiu celebra els seus primers 125 anys

  • Un programa d’activitats que es prorrogarà fins a l'abril amb diferents actes que mostraran els 125 d'activitat de l'escola.

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.03.2007 - 14:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

“L’Ateneu Instructiu va començar amb una dotzena d’alumnes fa 125 anys, quan a Sant Joan Despí hi vivien unes 700 persones, 125 anys més tard tenim 700 alumnes i un gran patrimoni que ens ha de fer sentir orgullosos”, va remarcar el president de la institució, Josep Bracons, en l’inici del seu parlament, en què va agrair l’assistència del públic i la presència del conseller d’Educació Ernest Maragall i l’alcalde de la ciutat Antoni Poveda.L’Esbart Dansaire també va participar en la celebració, així com els Gegants de la Ciutat. El pati va acollir el nombros públic (pares, mares, alumnes, exalumnes…), que es va apropar al centre aquest diumenge 25 de març. El president de la institució, Josep Bracons, va recollir una placa commemorativa que va ser lliurada pel conseller d’Educació en presència de l’Alcalde de la ciutat i va fer un ràpid repàs a la història del centre, que va començar el 1882. En aquesta mateixa línia, l’alcalde, Antoni Poveda, va recordar que “fa 125 anys a Sant Joan Despí havia 150 cases i 700 habitants, a Barcelona es començaven les obres de la Sagrada Família i apareixia La Vanguardia”. Pel conseller d’Educació, Ernest Maragall, la festa d’aniversari “és una festa de futur, ja que aquí, en l’educació, tenim el millor futur de Catalunya”.

Programa d’actes del 125è aniversari

27 de març, 15.30: Festa de l’arbre.

29 de març, 19.30: inauguració de l’exposició: Ateneu 125 anys a Can Negre.

19 d’abril, 19.30: Presentació a Can Negre del Llibre “L’ATENEU: una història de Sant Joan Despí”.

20 d’abril: cupó de l’ONCE.

23 d’abril, 17.00: Exposició d’auques. Exposició d’un segle de música en vinil.

19 de maig, matí: partit de bàsquet.

20 de maig, matí: torneig de tennis taula.

8 de juny, 15.00: festival de fi de curs.

9 de juny, vespre: Celebrem els 125 anys amb un sopar.

Visita del Conseller

El conseller d’Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, va iniciar la seva estada a Sant Joan Despí visitant les obres de construcció de la nova escola bressol municipal que l’Ajuntament construeix al parc de la Fontsanta i que entrarà en funcionament el proper curs sumant 141 places més a l’oferta pública de la ciutat, que en té 367. Desprès va passar per l’escola bressol Sol Solet, el darrer equipament d’aquest tipus obert per l’Ajuntament per, posteriorment, ser rebut a la casa consistorial pels regidors i regidores. Maragall va destacar “l’alt nivell de les instal•lacions educatives municipals” i que, va afegir, “és un bon exemple de la suma que fem Generalitat i governs locals”. L’alcalde, Antoni Poveda, per la seva banda, va recordar els compromisos del govern català en l’àmbit educatiu a la ciutat: construcció de la nova escola Sant Francesc d’Assís, que ja s’està realitzant i que s’espera que quedi enllestida el curs vinent; l’ampliació a doble línia de l’escola la Unió; la futura nova escola del CEIP Pascual Canyís i noves aules a l’escola Joan Perich Valls.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any