Notícies

Dissabte  24.02.2007  18:59

Otegi responsabilitza el PNB i el govern basc dels incidents a la manifestació de Bilbao

Les càrregues policíaques han fet una vintena de ferits · Hi ha dos detinguts, un dels quals el portaveu de Batasuna Joseba Permach

Men?ame
 

El dirigent de Batasuna, Arnaldo Otegi, ha criticat durament l'actuació de la policia basca, que ha carregat contra les persones que s'havien aplegat a Bilbao per participar avui al vespre en una manifestació de suport als presos bascos. Una vintena de persones han quedat ferides i hi ha hagut dos detinguts, un dels quals el portaveu de Batasuna Joseba Permach. Otegi ha qualificat les càrregues de massacre i n'ha culpat el PNB i el govern basc.

Otegi s'ha preguntat si aquesta era l'aportació que feia el PNB a l'actual conjuntura política al País Basc per a la resolució del conflicte.

L'Audiència Nacional espanyola va prohibir divendres la manifestació, convocada pel Moviment pro Amnistia, perquè considerava que aquesta organització tenia relació amb la formació il·legalitzada Askatasuna.

Tot amb tot, un grup de ciutadans havia fet una crida per a mantenir la convocatòria de la manifestació. El govern basc els havia avisat que la prohibició continuava vigent. Així, la policia basca ha impedit l'inici de la manifestació, que ha aplegat milers de persones a la plaça Aita Donosti de Bilbao. Poc després han començat les topades, en què els agents han fet servir material anti-avalots. Diverses persones han quedat ferides i la policia ha fet dues detencions, una de les quals la de Joseba Permach.