Notícies

Dijous  04.01.2007  06:59

La Generalitat vol que Andorra entri al Ramon Llull

Carod-Rovira promet a Pintat la connexió ferroviària

Men?ame
 

La Generalitat de Catalunya vol que Andorra col·labori en la projecció internacional de la llengua a través de l'Institut Ramon Llull. És per això que el director d'aquest ens, Josep Bargalló, es reunirà amb el ministre de Cultura andorrà, Juli Minoves, amb l'objectiu d'analitzar com hauria de participar Andorra en la difusió de la llengua i la cultura catalana. I és que Andorra és l'únic estat que té el català com a única llengua oficial.

Aquest va ser un dels eixos de la reunió entre el vice-president de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el cap de govern andorrà, Albert Pintat. Segons que publica el diari El Punt, hi ha una certa dificultat jurídica a l'hora d'articular la col·laboració d'Andorra dins del consorci, ja que un estat no pot estar al mateix nivell que altres entitats, corporacions o institucions que la componen. Bargalló i Minoves determinaran com es traduirà jurídicament l'entrada d'Andorra.

Un altre dels eixos de la trobada van ser les infraestructures. Carod-Rovira es va comprometre perquè, en un termini màxim d'un anys, s'haurà enllestit un estudi per determinar per on hauria de passar la connexió ferroviària entre Catalunya i Andorra. Actualment, el govern no descarta cap de les dues possibilitats que figuren al pla d'infraestructures: alllargar la via de Renfe que passa per Puigcerdà i Alp fins a la Seu d'Urgell i Andorra, o allargar la línia que arriba fins a la Pobla de Segur i que ara pertany als Ferrocarrils de la Generalitat. Pintat va assegurar que Andorra també negocia amb França per millorar la línia que enllaça Tolosa amb Puigcerdà.