Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  02.11.2006  09:50

Les eleccions autonòmiques al Lluçanès

CiU guanya arreu, tot i reduir vot i percentatge

L’abstenció augmenta un 4,7% respecte de les autonòmiques del 2003, al Lluçanès

Men?ame
 


Iniciativa per Catalunya Verds-EuiA és la força que creix més al Lluçanès en aquestes eleccions seguint la tònica general de Catalunya. Ha passat de tenir un 2’8% dels vots totals a un 4’4%. Les altres grans forces que es presentaven varien de manera diferent el seu percentatge de vots: CiU es manté, el 2003 tenia 51’6% i ara 51’3%, ERC baixa del 30’2% al 27’6%, el PSC també es manté al voltant d’un 8% dels vots i el PP passa d’un 4’4% a un 3’4%. Aquestes eleccions també han estat marcades per l’alta abstenció, i si bé a Catalunya el percentatge ha pujat fins a un 43’45%, al Lluçanès ha esta menor, arribant a un 31,2% però augmentant respecte a les anteriors on havia estat d’un 26’51%. Cal destacar que novament CiU ha estat la força hegemònica a la comarca, seguida per ERC, i que ICV ha desbancat el PP situant-se en quart lloc. A totes les poblacions ha guanyat CiU excepte a Olost on ha guanyat ERC, partit que ha crescut també notablement en aquest lloc, passant del 36’50 al 46’2%. Recordem que Josep M. Freixanet, fins ara diputat al Parlament de Catalunya, és també l’alcalde d’Olost. Ara, després del resultat d’aquestes eleccions, Freixanet no ha estat reelegit, quedant així el Lluçanès sense cap diputat.
Entre els pobles on creix més percentualment ICV, cal destacar Sobremunt, on passa d’un 4’5% a un 9’8%; Sant Bartomeu del Grau, del 2’2% al 7’2%; Sant Agustí de Lluçanès, que dobla el nombre de vots, i Prats de Lluçanès, que passa d’un 2’5% de votants a un 4’5%. El PSC baixa espectacularment a Sant Bartomeu del Grau i deixa de tenir el 14’5% dels vots per quedar-se només amb un 7’4%. En aquesta població s’ha de destacar també la irrupció per primera vegada del POSI (Partit Obrer Socialista Internacionalista), que obté 12 vots, essent l’únic poble del Lluçanès on ha obtingut vots. El PSC no obté cap vot a Sant Agustí de Lluçanès i a Sant Martí, i perd els 3 i 2 que tenia, respectivament, l’any 2003. El PP no obté vots tampoc a Sant Martí i Sant Agustí, perdent en aquest darrer lloc els 4 que tenia, i el PP passa a tenir-ne 2 a Alpens, mentre que el 2003 no en tenia cap. Ciutadans. Partido de la Ciudadania obté un total de 19 vots al Lluçanès, que representen un 0’4%, i Escons Insubmisos i el Partit Antitaurí 11 vots, un 0’2%. Finalment hi ha quatre partits que no han obtingut cap vot a la comarca: MSR, Plataforma Adelante Catalunya, Carmel-Partido Azul i Partit Família i Vida. (LR)

Men?ame