Notícies

Divendres  20.10.2006  06:00

Notes de campanya

Men?ame
 

Artur Mas proposa un sistema de crèdits per a integrar els immigrants.
José Montilla apel·la al vot útil de l'esquerra i diu que ERC i ICV només són complements.
Josep-Lluís Carod-Rovira demana unitat a tots els partits per a negociar un millor finançament.
Josep Piqué reclama el suport dels votants no nacionalistes del PSC.
Joan Saura troba intel·ligent la retirada de la campanya 'Folla't la dreta'.

Esgarrapar tots els vots possibles

A més de llançar al vol una infinitat de promeses electorals, els candidats a la presidència de la Generalitat dediquen una bona part dels mítings a adreçar-se als electors dels altres partits amb la pretensió d'esgarrapar més vots. Per exemple, José Montilla reclamava ahir el suport de tota l'esquerra catalana per a aconseguir una victòria 'clara i contundent'. Segons el candidat socialista, les eleccions de l'1 de novembre són una disputa entre ell i Artur Mas, i la resta són 'complements'. D'aquesta manera menystenia els socis del tripartit: ERC i ICV.

Artur Mas també espera captar votants d'ERC. El seu discurs continua essent aquest: l'1 de novembre o bé es vota CiU o bé el tripartit. I per emfasitzar més aquesta divisió, fins i tot diu que una victòria del tripartit agradaria al PP, perquè seria la manera de treure Zapatero de La Moncloa.

Josep Piqué vol captar els votants no nacionalistes del PSC, els que se senten 'espanyols i catalans' i que no desitgen que el país segueixi la 'deriva nacionalista', que diu ell. Al mateix temps, adverteix als votants de CiU que, si guanya la federació, el conseller en cap serà republicà.

De les tensions a la unitat

Entre picabaralla i picabaralla, el candidat d'ERC ha demanat unitat a tots els partits a l'hora de negociar, a Madrid, la LOFCA (Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes), i aconseguir un consorci tributari que recapti tots els impostos. D'aquesta manera, segons Carod, la Generalitat podria ingressar 5.400 milions d'euros més i es reduiria el dèficit fiscal.

Retirada intel·ligent

La direcció de Joves d'Esquerra Verda ha decidit de retirar de la campanya 'Cap a la dreta no' la imatge d'un preservatiu amb el polèmic lema 'Folla't la dreta, fes-t'ho amb Iniciativa', després de les crítiques que ha rebut. Joves d'Esquerra Verda ha reconegut que la campanya era desafortunada i ha demanat disculpes a tothom qui s'hagi sentit ofès. I Joan Saura, que no en sabia res, ha dit que la retirada era intel·ligent i decent.