TERTÚLIA PROSCRITA

L’albergueria inaugura l’exposició Lluites interiors, de Cinto Casanovas

VilaWeb
Redacció
09.10.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’albergueria, Centre de Difusió Cultural del Bisbat de Vic, continuant amb el desenvolupament del cicle cultural «el passat és el pròleg / 10 anys de L’albergueria», inaugura una nova exposició d’art contemporani.

A partir del proper dijous 12 d’octubre, es podrà visitar a la sala romànica de L’albergueria l’exposició Lluites interiors, de Cinto Casanovas (Santpedor, 1933), on un seguit d’escultures reflecteixen un neguit humà universal: les tensions interiors.

L’home és l’escenari del conflicte permanent entre allò que volem i allò que voldríem, entre allò que ens volen fer fer i els nostres desitjos, entre l’estructura i el caos, entre l’ànima i el cos… En l’obra que s’acull a L’albergueria, aquesta lluita es recull tant en la forma com en la matèria: geometria i flux, fusta i metall, verticalitats i horitzons.

En un altre àmbit de l’exposició, L’albergueria exposa una peça del patrimoni artístic del Bisbat de Vic, amb l’objectiu de crear un eco i d’obrir un nou diàleg amb les escultures contemporànies de mossèn Casanovas. Es tracta d’una magnífica talla policromada de Sant Pere, del segle XVI, procedent de Sant Pere de Vallcàrquera. L’obra parla d’un home, Pere, que malgrat les promeses fetes a Jesús, trontollà i el negà tres vegades. I sabé corregir. I fundà L’església.

L’autor

Al marge de les obres destinades a exposicions, els encàrrecs han omplert bona part dels treballs de Cinto Casanovas, principalment en temes de caràcter religiós, tant de fusta, com en pedra i bronze. De les seves obres destaquen l’estàtua del Merma, a la Plaça Major de Vic, o la Dona d’aigua, a la carretera del Doll (prop de Tremp). Ha col·laborat, també, en treballs de restauració; en són exemples les gàrgoles de Sta. Maria d’Igualada i Jorba i el descendiment en fusta per a Erill la Vall, còpia de l’original existent als museus.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any