Julià de Jodar treu a la venda “El Metall Impur”, el Sant Jordi de Novel.la del 2005

  • La novel.la transcorre entre Badalona i Sant Adrià

VilaWeb
Redacció
02.03.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des d’aquesta setmana es pot trobar a les llibreries “El metall impur”, de l’escriptor badaloní Julià de Jòdar, el guanyador del Premi Sant Jordi de Novel·la per aquest llibre. “Metall Impur” és el tercer d’una trilogia “L’atzar i les ombres”, que relata la lenta desaparació dels barris industrials de Badalona en diferents èpoques del segle XX. “L’Àngel de la segona mort” estava marcada per la guerra civil i “El trànsit de les fades” se situava, els anys 1958-59. La darrera entrega “El metall impur”, editada per Proa, parla del present a través d’un investigador, el senyor Lotari, que troba un manuscrit als Encants.

Els Encants són el punt de partida del llibre. A partir d’aquí, el senyor Lotari comença a llegir la història de Gabriel Caballero, en la seva entrada al món laboral i, com a conseqüència, al món dels adults. Un món contrastat pels constants records de la infància que van omplint la ment del protagonista.

A “El Metall Impur” Julià de Jòdar ens descriu no només les vivències d’uns personatges, aparentment, ficticis, sinó que també ens ofereix una visió social i històrica d’una zona, compresa entre Badalona i Sant Adrià, que amb els anys ha anat desapareixent. Per primera vegada la novel·la se situa a Badalona i es parla de Badalona, de la Penya, de personatges com Li-Chang o en Càscares, de festes majors… Llocs i persones que els lectors badalonins identificaran.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any