El govern desmenteix Millo i nega contactes secrets amb Madrid

  • Diu que no hi ha negociacions bilaterals i que tots els contactes són reunions sectorials autonòmiques amb consellers

VilaWeb
Redacció
19.02.2017 - 13:00
Actualització: 19.02.2017 - 16:23

El govern ha negat avui que hi hagi reunions bilaterals amb representats del govern espanyol, tal com havia afirmat el delegat del govern espanyol  a Catalunya, Enric Millo. Segons fonts consultades per TV3, el govern no ha tingut cap reunió privada d’alt nivell amb membres de l’executiu espanyol. Tots els contactes es redueixen a reunions sectorials autonòmiques amb consellers.

La Generalitat també ha desmentit que s’estiguin negociant els 46 punts que Carles Puigdemont va transmetre al president espanyol, Mariano Rajoy. Millo havia assegurat en una entrevista al 3/24 que ambdues administracions estaven negociant i que Madrid preparava una oferta per a evitar el referèndum. Una proposta que estarà basada en les reclamacions de Puigdemont.

‘Només rebem amenaces d’inhabilitació’
La portaveu del govern i vice-presidenta, Neus Munté, s’ha pronunciat sobre les declaracions de Millo i ha dit que Madrid no havia proposat res. ‘Cap oferta de diàleg ni cap proposta d’asseure’s i parlar com a persones civilitzades, com un estat democràtic ha de ser’, ha dit.

‘L’única cosa que rebem són amenaces d’inhabilitació i que el diàleg s’ha de limitar a parlar d’allò que ells volen’, ha subratllat en declaracions als mitjans a Lleida. Pel que fa als 46 punts, Munté ha afirmat que Mas els va lliurar a Rajoy ara fa dos anys i ‘estan intactes en el seu incompliment’.

Si Espanya té algun pla, que el digui
Les declaracions de Millo es produeixen després de la vista de l’ex-president Artur Mas a Madrid. En una conferència a la Universitat Autònoma de Madrid, Mas va demanar al govern espanyol que si tenia algun pla alternatiu per a Catalunya, el fés públic per poder-lo sotmetre també a referèndum. ‘Perquè som demòcrates’, va dir. Aquesta crida, malgrat que el govern fa temps que la fa, va ser vista per alguns mitjans de Madrid, sobretot per El País, com un pas enrere per part de Catalunya, que s’obria a negociar un pla B al referèndum.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any