El Consell demana a la CHJ més i millor aigua del Xúquer per a l’Albufera

  • El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha demanat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) les aportacions necessàries d'aigua del Xúquer per a assegurar el cabal i la qualitat de l'aigua de l'Albufera.

VilaWeb
Redacció
29.06.2016 - 14:31
Actualització: 30.06.2016 - 01:52

VALÈNCIA, 29 (EUROPA PRESS)

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha demanat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) les aportacions necessàries d’aigua del Xúquer per a assegurar el cabal i la qualitat de l’aigua de l’Albufera.

Durant la jornada de clausura del Projecte Life Albufera, que se celebra durant este dimecres i dijous al jardí Botànic de València, Julià Álvaro ha recordat que este ha estat un dels motius del vot en contra del Consell al Pla Hidrològic de la Conca del Xúquer, perquè el pla “no preveia una política per a la conservació de la salut de l’aigua” de l’Albufera, a causa que no es preveia aportacions “de qualitat” i es marcaven uns límits “quantitatius però no qualitatius”.

Alhora, Álvaro ha mostrat el compromís del Govern Valencià amb la protecció de l’Albufera i ha remarcat que s’ha de “cuidar” des de les administracions públiques “davant de l’explotació que ha patit el llac històricament”, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

A més, el secretari autonòmic ha recordat que el llac va arribar a una situació “de col·lapse” a final dels anys 70 i que els treballs iniciats en els 80 “sembla estan donant el seu fruit en matèria de vegetació i equilibri”.

El Projecte Life+12 ‘Gestió Integrada de tres aiguamolls artificials’ en compliment de les directives d’Aigua, Aus i Hàbitats té com a principal objectiu “millorar conjuntament la qualitat de l’aigua procedent del llac de l’Albufera, la diversitat dels hàbitats i de les seves espècies”.

En la jornada d’este dimecres ha compartit debat amb la presidenta de la CHJ, María Ángeles Ureña; el regidor de l’Albufera, Sergi Campillo; Miguel Martín de Proyecto Life Albufera; Encarna González d’Acuamed; Isabel Mateu del Jardín Botànic i Marion Hammerl de Living Lakes.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any