Els ‘no nacionalistes’

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La sra. Carolina Punset, en conèixer els resultats de les eleccions a les Corts Valencianes, va afirmar que li espantava que la sra. Mònica Oltra i Compromís pogueren arribar a governar al País Valencià ‘perquè treballaran per al nacionalisme”. I per això, la sra. Punset ha qualificat els resultats de Compromís de dolents.

La sra. Carolina Punset hauria d’estar més ben informada, ja que la sra. Oltra ha manifestat que ella no és nacionalista, cosa que tampoc no m’acabe de creure. Perquè, qui no és nacionalista? O qui és no nacionalista? No ho és el sr, Albert Rivera, líder de Ciudadanos, que està per la unitat d’Espanya? No ho és la sra. Esperanza Aguirre, qui en aquesta campanya defensava la unitat d’Espanya com a nucli del seu programa? Caldria recordar que la sra. Aguirre en aquestes eleccions reclamava ‘que el PP enarbole el valor de la defensa de España’. No és nacionalista la sra. Aguirre quan fins i tot ha demanat que en cas que es xiulara (com ha passat) l’himne espanyol a la final de la copa del rei, es suspenguera el partit? No és nacionalista el ministre Wert qui va declarar que volia ‘españolizar a los alumnos de Cataluña’? No ho és el sr. Pedro Sánchez qui no està d’acord amb el dret de decidir que vol exercir Catalunya?

Tothom és nacionalista. També la Sra. Punset. La diferència està en quin nacionalisme defensa cadascú. No és el mateix el nacionalisme que defensa el sr. Artur Mas que el que defensen el sr. Rivera o la sra. Sánchez Camacho, o el sr. Pablo Iglesias. Però tant l’un com els altres (com el sr. Rajoy o el sr. Aznar) són nacionalistes. Només cal recordar, i no estic fent cap paral·lelisme, que l’exèrcit franquista era l’exèrcit nacional, per contraposar-lo a l’exèrcit ‘roig’.

Crec que hauríem d’acabar de parlar de nacionalistes, sense més, per identificar els militants del BNV, de CDC, del PNB, del BNG, de la CUP o d’ERC. També el PP, Podemos i el PSOE són nacionalistes; tant o més que els nacionalistes bascos, valencians, catalans o gallecs.

No va el sr. Rajoy a animar la selección española? No aplaudeix amb entusiasme la Sra. Aguirre l’himno español? No va posar el sr. Aznar la ‘megabandera’ espanyola a la plaça de Colón de Madrid? No s’emocionen els ‘no nacionalistes’ quan besen la bandera d’Espanya? quan la porten com un braçalet al canell, o en forma de pin a la solapa de l’americana? No són nacionalistes els qui aplaudeixen l’himne espanyol quan juga la selecció espanyola? No són nacionalistes els qui amb la bandera espanyola animen la selecció espanyola? No eren nacionalistes els qui van celebrar amb entusiasme el triomf de la selecció espanyola (amb profusió de banderes rojigualdas) en el Mundial de 2010?
 
Per altra part, per què el sr. Pedro Sánchez o el sr. Pablo Iglesias (i no cal dir, el sr. Rajoy) haurien de decidir les aliances o els pactes per formar el govern del País Valencià? Algun polític valencià ja ha dit que el govern del País Valencià es decidirà al País Valencià i que no es decidirà des de Madrid. Però quan estem tan escaldats d’un Estatut retallat, decidit pels sr. Guerra i Abril Martorell…. ja ens espanta que el govern valencià puga decidir-se a Madrid. Per no recordar el dit del sr. Rodríguez Zapatero, que, a Catalunya, va substituir el president Maragall pel president Montilla. O el PSOE de Madrid, que fa uns anys no va permetre que fóra president de Navarra qui havien designat els socialistes navarresos, per no acceptar els vots de l’esquerra abertzale i així van permetre un govern d’Unión del Pueblo Navarro. O és que no ho recordem?
 
Per això, que els nacionalistes espanyols (que prou que ho són) no ens diguen que no ho són, perquè no ens ho creiem. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any