A Elna, dia de la Memòria: Remembrança de la Massacre del 25.05.1285

  • Avui diumenge, Elna commemorarà els fets del 25 de maig del 1285 quan les tropes del rei de França, Felip l'Ardit, van procedir al setge i la massacre de la quasi totalitat de la població d'Elna refugiada a dintre de la catedral ...>>
    Dm. 31 de maig del 2015

VilaWeb
Redacció
31.05.2015 - 11:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El programa d’aquesta commemoració inclou un acte religiós, un acte civil i un àpat de germanor i, a la tarda, unes visites relacionades amb el tema, que inclou una visita a l’Exposició inèdita d’Esteve Terrus [Elna 1857 – Elna 1922]. – (Galeria l’IF) i a una altre al Claustre de la Catedral Sala L. Basseda per veure l’Exposició «El sindicat remença de 1448. Memòria del món» (UNESCO) Reunions de pagesos catalans per l’abolició de la servitud.

Per aquesta efemèride, l’associació ‘Amics de la Bressola ‘ i l’IPECC (INSTITUT DE PROJECCIÓ EXTERIOR DE LA CULTURA CATALANA) enceten un acord de col·laboració entre ambdues entitats amb la finalitat d’apropar Catalunya Nord al sud compartint sortides culturals com a mínim un cop l’any.

Amb aquest objectiu les sortides i alguns actes d’ambdues entitats seran enviats a tots els seus associats amb la voluntat que puguin participar-hi i gaudir de les activitats programades siguin socis de l’IPECC o dels Amics.


Aquí adjunts trobareu els dos documents: El ‘Programa sencer’ i l’explicació ‘Elna, dia de la Memòria: Remembrada de la massacre del 25.05.1285’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any