Pôle emploi crearà uns equips per controlar als aturats

  • Ahir dimecres, el consell d'administració de Pôle Emploi va decidir que, a partir del mes d'agost, 200 persones es dedicaran a controlar als aturats, assegurant-se que busquen feina ...>>
    Dj. 21 de maig del 2015

VilaWeb
Redacció
21.05.2015 - 11:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dispositiu ja ha estat assajat en tres regions, i segons Jean Bassères, director de Pôle Emploi ‘ no només es dedicaran a controlar i sancionar als aturats, si no que també seguiran als aturats amb dificultats per trobar feina, i la revitalització de la recerca de feina,  i això és positiu’.

Segons Pôle Emploi el procediment de control començarà per ‘l’examen de l’informe de l’aturat’ . Si l’equip de control sospita una ‘insuficiència de recerca de treball’, interrogarà l’aturat  amb un qüestionari, després per telèfon i, finalment, cara a cara, si el dubte persisteix. Després d’un ‘procés de redinamització’ de l’aturat, aquest pot posar un recurs davant el director d’agència, després davant el tribunal administratiu o el mediador de Pôle Emploi. Cal recordar que, el control als aturats ja existeix encara que és poc utilitzat. L’any 2013 13.409 persones, van deixar de cobrar l’atur per ‘insuficient recerca de treball’.

De fet no es tracta der cap personal suplementari sinó de reafectacions (ja estant de feina i en canviaran una mica, a dins del mateix organisme).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any