El candidat del PP a Sabadell, Esteban Gesa, defensa que es va ‘entrebancar’ i no va agredir el membre de la PAH

  • Partits de la ciutat demanen la dimissió d'Esteban Gesa

VilaWeb
ACN-Redacció
19.05.2015 - 15:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP de Sabadell ha defensat que el seu candidat, Esteban Gesa, no va donar una puntada de peu en l’agressió d’aquest dilluns a un activista de la PAH durant el míting del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sinó que es va ‘entrebancar’. En un comunicat, els populars critiquen que s’estigui ‘acusant sense proves d’agredir un membre de la PAH a partir de la interpretació esbiaixada i malintencionada realitzada per part de grups opositors al PP’. D’altra banda, ha anunciat que portarà davant la Junta Electoral les ‘amenaces contra la integritat física’ que ha rebut en les darreres hores i ha criticat el ‘linxament’ patit. Per últim, el PP de Sabadell ha assegurat que el popular mantindrà la seva candidatura.

En aquest vídeo es pot veure que Gesa acaba etzibant puntades de peu als militants expulsats:

A través d’un comunicat, Gesa ha lamentat els fets ocorreguts aquest dilluns durant el míting de Rajoy on ha assegurat que les persones que van interrompre l’acte ho van fer ‘amb clams i protestes de forma agressiva’. Ha explicat que en un moment determinat diversos assistents es van veure ‘involucrats en un altercat’ enmig del qual es trobava ell ‘mirant de facilitar la mobilitat i d’evitar incidents majors ja que hi havia persones grans que requerien de suport amb bastons o muletes’.

Afegeix que el vídeo que ha començat a circular és sobre aquest moment i considera que la ‘descontextualització’ dels fets i la poca qualitat de la imatge ‘no es pot dilucidar la realitat del que va ocórrer’. ‘Comença llavors un linxament cap al senyor Esteban Gesa en el que, després d’entrebancar-se com a conseqüència de l’afluència de persones, se l’acusa sense proves d’agredir a un membre de la PAH a partir de la interpretació esbiaixada i malintencionada realitzada per part de grups opositors al PP’.

El comunicat diu que Gesa ha patit ‘amenaces directes i insults’ per part de membres identificats i simpatitzants de ‘determinats partits que lluny de centrar-se en les seves pròpies propostes i necessitats dels seus partits, fan de la crítica, la amenaça i la difamació la seva campanya política i el seu intent de legitimar-se i aconseguir suports de la ciutadania’.

Alícia Sánchez-Camacho, que aquest vespre té un míting amb Esteban Gesa, ha negat una ‘actuació violenta’ del candidat de Sabadell. Segons la presidenta del PP de Catalunya ‘en cap cas hi hauria hagut una actuació violenta; seran actituds de nerviosisme’, ha afirmat la líder popular, que també ha titllat d”absolutament lamentable’ que el president espanyol fos ‘boicotejat’ en un acte electoral a Catalunya.

El candidat de la Crida per Sabadell ha fet un piulet recordant que Gesa va fer un comentari l’Onze de Setembre comparant la V de la Via Catalana amb la V del nazisme . ‘#GesaDimissió Costa trobar paraules per qualificar accions innombrables. I pensar que els darrers 4 anys ha estat al Ple #Sabadell!!’, ha estat un dels tuits de Serracant.

El candidat d’Unitat pel Canvi, ha considerat ‘inacceptable l’actitud violenta del regidor @EstebanGesa’ i també s’ha sumat a la petició de dimissió. Com també ho ha fet el candidat d’ERC, Juli Fernàndez, que ha assegurant que ‘l’actitud violenta d’@EstebanGesa agredint activistes de la PAH és del tot intolerable’ i assegurant que ‘ha de dimitir’. El diputat de la CUP David Fernàndez també s’ha referit a aquests fets sumant-se al ‘hastag’ que demana la dimissió del popular i afirmant que cal ‘netejar Sabadell’.

D’altra banda, la PAH de Sabadell també ha reclamat la dimissió. L’activista Pau Llonch també s’ha sumat a aquesta petició amb tuits com ‘#GesaDimissió. Ens desnonen. Ens roben. I ara ens humilien. A per ell’. I és que són molts els tuits que alerten d’actes de protesta als actes del PP de Sabadell, que precisament ha organitzat un míting aquest dimarts al vespre amb Camacho.

Informació relacionada: 

Vídeo: Militants del PP agredeixen membres de la PAH al míting de Rajoy a Barcelona

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any