Giraut assegura que la Diputació de Girona es mantindrà ferma en la defensa de l’ús del català

  • La de Lleida valora que la sentència tindrà una afectació insignificant · El president diu que si cal s'elevarà el cas al TC espanyol o al tribunal d'Estrasburg

VilaWeb
ACN
18.05.2015 - 17:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, assegura que es mantindran ferms en la defensa de l’ús del català a la institució. Després de rebre la sentència del Suprem, el president ja l’ha posada en mans dels serveis jurídics perquè l’estudiïn. Subratlla que, si cal, elevaran el cas fins al Constitucional espanyol o el tribunal d’Estrasburg. 

‘La voluntat política és la de continuar defensant l’ús que fem del català perquè no hi ha motiu per canviar-lo’, diu Giraut. El president de la Diputació avança que qualsevol decisió es prendrà per unanimitat (juntament amb PSC i ERC) i recorda que, fins ara, a la Diputació ‘no hi ha hagut cap problema’ ni s’ha rebut ‘cap reclamació’ per fer servir el català.

Per la seva banda, la Diputació de Lleida ha valorat que la sentència tindrà una afectació ‘mínima’ i ‘insignificant’ sobre l’ús del català en la institució que, en aquests moments, ‘és la llengua de comunicació habitual’. Des de la institució consideren que la nova resolució incideix en els mateixos termes que ho va fer l’any 2013 el TSJC i asseguren que des de llavors ençà, l’ús del català a la diputació ha continuat en els mateixos termes de normalitat i habitualitat que des de fa més de 20 anys.

El Tribunal Suprem ha confirmat les dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que el 2013 van anul·lar l’ús preferent de la llengua catalana a les diputacions de Lleida i Girona. El març de fa dos anys el TSJC va anul·lar part dels reglaments lingüístics de les corporacions en estimar parcialment un recurs contenciós-administratiu presentat per Convivencia Cívica Catalana, impedint que el català sigui llengua ‘preferent’ en aquestes dues administracions i també que els ciutadans hagin d’explicitar la seva opció lingüística mitjançant un petició formal expressa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any