Rita Barberà admet que el PP patirà una davallada a València

  • Reivindica la seva capacitat de governar amb pactes, per si els hagués de necessitar

VilaWeb
Redacció
02.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alberto Fabra ja va admetre fa unes setmanes que el PP perdria la majoria absoluta a les Corts Valencianes i que caldria pactar. Ahir Rita Barberà va venir a dir el mateix en una entrevista a l’agència Efe, declarant que no confiava a repetir la majoria absoluta que té actualment a l’Ajuntament de València. I ara la batllessa i candidata del PP mira de preparar el terreny per a pactes postelectorals: diu que no se’ls planteja, però alhora reivindica la seva capacitat de governar pactant amb altres partits. Ho diu just al final d’una pre-campanya histriònica per part seva; marcada per les seves sortides de to i la filtració d’unes despeses escandaloses.

‘El sentiment generalitzat és de vergonya aliena. La batllessa ha fet el ridícul més important de la festa de les falles. Els qui ja tenien motius per a rebutjar el govern de Barberá, ho expressen de manera més pública. I els qui encara mantenen una simpatia cap a ella, ara fan el desentès, però amb certa vergonya’, explicava el candidat de Compromís Pere Fuset poc després del ridícul de Barberà fent el discurs de la Crida de les falles el mes de març passat.

Va ser un episodi més d’un final de mandat de la batllessa que podria significar també un final de cicle a l’ajuntament de València. Les enquestes vénen a confirmar el temor de Barberà que el PP no revalidarà la majoria absoluta, ni tan sols s’hi acostarà: l’últim sondatge, publicat fa menys d’un mes per El Mundo, pronostica una patacada important dels populars, que podrien perdre fins a vint punts i entre set i nou regidors. Segons aquella enquesta, les opcions serien o un govern PP-C’s o un tripartit de les forces d’esquerra.

‘Tinc cultura d’acord. Estic disposada al diàleg, però en aquest moment demane una majoria suficient per a dur a terme aquest compromís’, deia en l’entrevista d’ahir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any