#Joemplanto pel català, les imatges de la campanya de la Plataforma per la Llengua

  • Mig miler de persones han participat en l'acció

VilaWeb
Redacció
18.04.2015 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plaça del Born de Barcelona s’ha omplert avui de testos, en una acció simbòlica per a sensibilitzar i promoure el català com a llengua comuna i de cohesió. Mig miler de persones s’han ‘plantat’, superant les previsions de la Plataforma per la Llengua, i han dibuixat la silueta dels Països Catalans. L’acte, conduït per l’actor Quim Masferrer, ha servit per a reivindicar el català com a llengua comuna i pal de paller de la diversitat lingüística que conviu a casa nostra i sensibilitzar tota la ciutadania de la necessitat d’impulsar una actitud lingüística solidària i responsable amb les persones immigrades. ‘El mosaic simbolitza que aquest país que estem construint es fa amb les aportacions de tots els catalans, independentment del seu origen i de la llengua que parlen. Amb el català com a eix troncal de la societat’, ha explicat l’entitat, que ha organitzat l’acte juntament amb vint-i-set entitats de persones immigrades

Des de fa dies, a Twitter i a Instagram corre l’etiqueta #joemplanto, amb què els qui donen suport a la campanya fan córrer fotografies. Un dels qui s’hi ha sumat és el president de la Generalitat, Artur Mas, que aquest dissabte ha publicat una fotografia seva a les xarxes socials sostenint un cartell amb el lema de la campanya. Us oferim tot seguit un recull de les imatges publicades sota l’etiqueta #joemplanto.

Nombroses cares conegudes

En l’acte d’aquest migdia hi han participat nombroses cares conegudes dels àmbits social i cultural, com la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, les actrius i actors Montserrat Carulla, Anna Sahun, Joel Joan, Lina Maria Forero, Jordi Boixaderas i Carme Sansa, el gastrònom i comunicador Pere Tàpies, el xef Sergi de Meià o el periodista Marc Giró, per posar només alguns exemples. Tots ells s’han plantat, formant part d’aquest gran mosaic pel català. També hi han participat representants de les diferents formacions polítiques, com Àngels Ponsa (CiU), Teresa Vallverdú (ERC) Josep Vendrell i Sara Vila (ICV-EUiA), Xavier Sabaté (PSC), així com el director general d’Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch, la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i el president del CoNCA, Carles Duarte; així com el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any