Alfred Bosch veu possible una llista única de país amb ERC, CiU i CUP de cara al 27-S

  • El candidat d'ERC a la batllia de Barcelona se n'ha desdit poc després en un acte de partit

VilaWeb
Redacció
29.03.2015 - 10:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat d’ERC a la batllia de Barcelona, Alfred Bosch, ha passat avui pels micròfons del programa ‘El suplement’ de Catalunya Ràdio on, a més de parlar del seu programa municipal, ha reflexionat sobre el procés sobiranista. En aquest sentit ha deixat oberta la possibilitat que hi hagi una llista única de país de cara a les eleccions parlamentàries i ‘de caràcter plebiscitari’ del 27 de setembre vinent: ‘És molt clar que nosaltres volem anar junts’, ha dit.

Aquesta llista, considera, hauria d’incloure tots els partits que estan a favor de la independència: ERC, CiU i la CUP. ‘Però no podem fer una llista coixa.’ Sobre la presència de la CUP a la llista de país, Bosch creu que hi ha de ser perquè ‘és un actor de primer ordre en aquest país’.

També en l’àmbit municipal, el candidat d’ERC compta amb la CUP. Preguntat sobre possibles pactes postelectorals a Barcelona, Bosch ha respost: ‘Sap amb qui pactaria jo, ja? Amb la CUP. Demà mateix.’ La proximitat en alguns plantejaments de totes dues forces polítiques, creu, facilitaria molt un pacte amb la CUP.

Desmentiment posterior

Poca estona després de l’entrevista a Catalunya Ràdio, el mateix Alfred Bosch s’ha desdit de les seves declaracions anteriors. En un acte de pre-campanya d’ERC per a les eleccions municipals del 24 de maig ha assegurat que el debat de la llista única ja s’havia superat: ‘No hi ha cap intenció de reobrir una pàgina tancada.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any