ACPV i les universitats valencianes presenten una proposta de nova política lingüística

  • A les 19.00 a l'Octubre CCC

VilaWeb
Redacció
11.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quina hauria de ser la política lingüística del País Valencià i en quins àmbits hauria d’enfocar-se? En ocasió del trentè aniversari de la llei d’ús i ensenyament, i en vista d’un context de canvi social i polític, Acció Cultural del País Valencià considera que és moment d’impulsar la promoció de l’ús social de la nostra llengua. És amb aquest propòsit que l’entitat ha elaborat un full de ruta, que presentarà aquest vespre a l’Octubre. 

La proposta fixa els principis que haurien de guiar aquesta política lingüística, global i positiva, i marca àmbits concrets d’actuació. ACPV diu: ‘El principi sobre el qual es fonamenta la proposta és el de la igualtat lingüística: que cap valencià no puga trobar-se en una situació de discriminació per raó de la seua llengua.’ 

L’entitat deixa clar que aquest objectiu encara no s’ha aconseguit. Aquests darrers anys el servei jurídic d’ACPV ha atès molts casos de discriminació lingüística o maltractament per aquesta raó en la relació de ciutadans amb l’administració pública, la sanitat, la justícia o les forces de seguretat, per exemple. 

La secció de política lingüística d’ACPV, formada per socis i coordinada per Ferran Suay, ha preparat un esborrany de la proposta, en què també han participat les universitats valencianes. Amb el títol ‘Per una nova i efectiva llei d’igualtat lingüística’, el document es presenta a les set del vespre a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. Hi intervindran: Ferran Suay, responsable de la secció de política lingüística d’ACPV; Isabel Vázquez Navarro, vice-rectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat de València; Vicent Botti Navarro, vice-rector de Tecnologia de la Informació i les Comunicacions de la Universitat Politècnica de València; Carles Cortes Orts, vice-rector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d’Alacant; Wenceslao Rambla Zaragozá, vice-rector de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals de la Universitat Jaume I; i Joan Francesc Mira, president d’Acció Cultural del País Valencià. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any