Anna Erra s’erigeix com a candidata de CiU a Vic i trenca el lideratge d’Unió

  • El candidat d'UDC, Josep Arimany, probablement serà el número dos

VilaWeb
ACN
05.03.2015 - 20:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Finalment Convergència i Unió de Vic han arribat a un acord per presentar-se conjuntament a les eleccions municipals del 24 de maig. La cap de llista serà Anna Erra, l’actual primera tinent batlle a l’Ajuntament de Vic. La decisió s’ha pres aquesta tarda en una reunió a Barcelona a la qual han assistit els dos candidats, Anna Erra i Josep Arimany, i els màxims responsables dels partits a Vic i a tot Catalunya. Fa vint anys que Vic té un batlle d’Unió.

Tant Erra com Arimany han volgut deixar clar que la decisió s’havia pres des de Vic, independentment de l’opinió de les direccions respectives, en un clima de ‘diàleg i consens’. Segons Erra, tots dos candidats ja havien preparat programes diferents, però això no impedirà que ara els dos partits treballin junts. Arimany ha explicat que, tot i no encapçalar la llista, hi tindrà un paper ‘protagonista’; tot fa pensar que hi ocuparà el segon lloc.

Aquests últims dies a Vic s’ha fet una enquesta telefònica sobre les eleccions del 24 de maig. Aquest sondatge, encarregat per CiU, i les intenses negociacions entre aquests dos partits finalment han menat al diàleg, ha dit Erra, i n’ha resultat ‘un consens sense guanyadors ni perdedors’. Tots dos han assenyalat que havia estat fàcil d’entendre’s, per bé que no han detallat quines concessions havia hagut de fer cadascú.

Erra ha negat que hi hagués hagut cap intercanvi de batllies a l’àmbit nacional. Sobre això, Josep Arimany ha dit: ‘Quan ens han deixat les mans lliures, ens hem entès.’

 

Informació relacionada

CDC i Unió acorden de concórrer junts a Vic

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any