David Fernàndez puja a l’escenari a entonar Ovidi Montllor

  • El diputat de la CUP presenta l'espectacle 'Ovidi³' amb Borja Penalba i David Caño

VilaWeb
Redacció
03.03.2015 - 11:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A hores d’ara, l’admiració i el respecte de David Fernàndez per Ovidi Montllor són coneguts de sobres. El diputat de la CUP és un devot de l’artista alcoià, de qui la setmana vinent es commemoren els vint anys de la seva mort. De fet, Fernàndez va ser un dels instigadors d’aquell recordat homenatge al Palau de la Música, ‘L’Ovidi se’n va a Palau’, el 2006. Una admiració que comparteix amb el poeta David Caño i el músic Borja Penalba. Tots tres han preparat un espectacle especial d’homenatge a l’Ovidi que oferiran avui, a la Garriga, i dissabte, a Vic: ‘Ovidi³. Un temps, una estona, una idea’. 

Així presenten l’espectacle: 

«Nascuts enmig de la democràcia de l’amnèsia decretada i l’oblit planificat, tres joves que ja no ho són tant es troben, comparteixen i celebren humilment Ovidi Montllor a través de poemes, músiques i reflexions. Dir, cantar, pensar: claus encara de la condició humana. 

Tres joves precaris dels Països Catalans –uns entre tants, és clar–. 

Tres elevats al cub –i a la CUP– per vindicar els qui mai van callar ni cedir ni transigir, els qui saben que el sud continua essent el nord i els qui han ensenyat que, sempre i sota qualsevol circumstància, cal estar de part dels bons. En temps de manars i garrotades, doncs, un poeta, un músic i un periodista –un artista, un cantant, un pallasso– es retroben, assembleàriament, per continuar fugint cap a la llibertat. Amb l’Ovidi nostre de cada dia, és clar: aquell que no torna perquè mai no va marxar. El mateix que ens continua emparant, aixoplugant i protegint. A cada passa. I a cada contradicció. 

David Caño, l’artista 

Borja Penalba, el cantant 

David Fernàndez, el pallasso.»

Dues cites, de moment: Avui, al patronat de la Garriga, a les 18.30. I dissabte, a les 20.00, al Casino de Vic. De ben segur, però, que l’espectacle tindrà un recorregut més llarg. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any