L’Auditori estrena ‘VaiVé’, un concert per descobrir els instruments tradicionals catalans

  • La tenora, la dolçaina, la tarota, el flabiol entre més instruments seran els protagonistes d’una festa popular

VilaWeb
Redacció
01.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest migdia la sala Pau Casals de l’Auditori de Barcelona es convertirà en la plaça d’un poble que fa festa major amb l’espectacle ‘Vaivé’. Al so dels instruments que han construït la nostra tradició, el públic sentirà peces clàssiques, melodies de jazz o cançons tradicionals. L’espectacle, que està pensat pel públic familiar, elimina les barreres entre oients i músics per poder sentir de ben a prop la tenora, la dolçaina, el flabiol i el tamborí, el tabal o l’acordió diatònic.

Sobre l’escenari hi haurà sis músics i sis infants de diverses escoles de Barcelona que actuaran, cantaran, ballaran i fins i tot, improvisaran. A més l’escenari de la sala Pau Casal de l’Auditori està disposat en forma de plaça i permet que una part del públic vegi l’espectacle des de dalt. La finalitat del concert es demostrar que els nostres instruments tradicionals ens permeten identificar la sonoritat catalana independentment de l’estil musical que toquin. Per això en el decurs del concert s’interpretarà de tot: Bach, cançons popular catalanes i músiques del món.

‘Vaivé’ és un espectacle promogut pel servei educatiu de L’Auditori, que aposta per la creació de propostes musicals familiars d’alta qualitat. L’objectiu és sensibilitzar el públic sobre la importància de la música i donar als infants les eines necessàries per comprendre-la i gaudir-la.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any