Festa de l’ós a Arles de Tec

  • Aquest cap de setmana es celebra, la Festa de l'Os a Arles de Tec, la primera de les tres que es celebren, anualment, al Vallespir ...>>
    Dv. 30 de gener del 2015

VilaWeb
Redacció
30.01.2015 - 11:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

 Avui divendres comença a Arles de tec la Festa de l’Ós, una curiosa escenificació carnavalesca que té lloc cada any pels volant del 2 de febrer, dia de la Candelera. Els protagonistes són els ‘caçadors’ del poble, que durant tot el cap de setmana empaiten una bèstia ferotge, un ós salvatge que assetja el poble. I ho farà amb una conferència a les 18h sobre la ‘Fête de l’Ours dans les pays Catalans’, Oriol Lluis Gual à la Masa serà el conferenciant.

– Demà dissabte, a les 10 del matí tindrà lloc, una Visita comentada en català de l’exposició ‘Festes de l’Os als Països catalans’ a la mediateca intercomunal Jean Soler. també demà tindrà lloc la Festa de l’os petit, amb sortida  de la festa de l’Ós petit des de la sala des festes a les 14 h per arribar a la Plaça, on es farà el final a les 16h.

– Diumenge, tindrà lloc la festa de l’os pròpiament dita. Ho farà a les 11h a la Placeta d’Amont: Passació de la pota d’ós.

 La Festa de l’Os d’Arles de Tec representa l’encontre llegendari de la Bella i de la Bèstia, amb un guió dels més primitius. Un tramper molt famós, vingut de Canadà, ve a ajudar els pagesos a deslliurar-se del terrible plantígrad. La companya seua, la Roseta, rep els assalts seductors de Martí i la unió que es produeix entre ambdues criatures precedeix la metamorfosi final de l’Os. Afaitat amb una destral, recobra de nou la humanitat i firma el renou primaverenc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any