La fiscalia descarta de reobrir el cas 4-F després de l’emissió de ‘Ciutat morta’

  • També considera que no es pot tenir en compte un 'nou testimoni no identificat'

VilaWeb
ACN
26.01.2015 - 12:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fiscalia ha dictat que s’arxivessin les diligències sobre la reobertura de les investigacions del cas 4-F després de l’emissió de ‘Ciutat morta’. La fiscal en cap de Barcelona, Ana Maria Magaldi, diu en un escrit que per tornar a obrir la causa després de la sentència haurien d’aparèixer nous elements de prova que evidenciessin la innocència de l’acusat. Sobre l’aparició del nou testimoni al programa ‘.Cat’ de TV3, diu que no es pot considerar com un ‘fet o element de prova nova l’atribució d’un suposat nou testimoni no identificat’. L’Ajuntament de Barcelona va enviar el documentari a la fiscalia sol·licitant que reobrís el cas si es demostrava que ‘Ciutat morta’ aportava noves proves.

Magaldi es remet a la sentència de l’Audiència de Barcelona, que va desestimar motivadament la tesi del llançament del test com a causants de les ferides a l’agent de la guàrdia urbana, i també a la sentència del Tribunal Suprem espanyol després del recurs interposat per la defensa de Rodrigo Lanza. Recorda que no consta que cap dels altres condemnats presentés recurs a l’alt tribunal després del pronunciament de l’Audiència.

La fiscal en cap de Barcelona s’ha referit també al testimoni que va aparèixer encaputxat dijous al programa ‘.Cat’ i que va explicar que un conegut seu li havia confessat haver llançat un test que va causar les ferides greus a l’agent de la guàrdia urbana Joan José Salas.

Els realitzadors de ‘Ciutat morta’ no el van incloure en el documentari inicial per no restar-hi veracitat. El noi afirmava que la persona que va tirar el test que havia deixat tetraplègic l’agent li havia confessat els fets. Segons que va relatar, el presumpte autor del llançament era un ex-company de feina que un dia es va trobar pel carrer i que li va explicar que era l’autor material dels fets.

Dilluns passat, la fiscalia de Barcelona ja va dir que no preveia actuar d’ofici en el cas 4-F basant-se en el documentari ‘Ciutat morta’, perquè considerava que el reportatge no era cap prova jurídica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any