Música barroca i dansa congolesa es barregen a ‘Coup fatal’

  • L’última creació del director Alain Platel i del contratenor Serge Kakudji fa parada al festival Temporada Alta

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diuen que qui ha sentit la veu del contratenor Serge Kakudji no la pot oblidar. Els espectadors del festival Temporada Alta de Girona tindran l’oportunitat de sentir-la aquest vespre amb l’espectacle ‘Coup fatal’. Dirigit per Alain Platel, hi intervenen el cantant i una orquestra de dotze músics congolesos que no tan sols interpreten un repertori barroc, sinó que fan ballar aquesta esclatant fusió de cultures. L’espectacle s’estrena avui al teatre el Canal de Salt a les 21.00 i es podrà tronar a veure demà a les 18.00.

A ‘Coup Fatal’ Serge Kakudji interpreta el repertori de diversos compositors barrocs. La música original s’enriqueix gràcies la diversitat cultural dels músics. Aquesta nova combinació integra de manera natural i exuberant les frases barroques amb la música tradicional i popular congolesa, el rock i el jazz. El compositor brussel·lès Fabrizio Cassol i el guitarrista Rodriguez Vangama en són els directors musicals. El director Alain Platel i el ballarí Romain Guion cerquen una forma teatral juntament amb la resta de l’equip.

L’escenografia ha estat dissenyada en col·laboració amb l’artista Freddy Tsimba, que a Kinshasa crea enormes i inquietants escultures fetes amb caixes de cartró que arreplega de les zones de guerra congoleses. ‘Coup Fatal’ s’inspira en els grans gests dels alegres ‘sapeurs’, els dandis de Kinshasa. Davant un fons de caixes de cartró, els moviments han de ser sorollosos i grans, provocativament crus. Més que un tribut a la música barroca, ‘Coup Fatal’ és un tribut a l’elegància implacable dels congolesos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any