La Casa de la Generalitat de Perpinyà podria tenir urna el 9-N

  • La representació del govern a la capital del Rosselló no apareixia en les llistes actuals d'espais on es podrà votar en la consulta

VilaWeb
Redacció
24.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dimecres el Departament de Governació va fer pública la llista d’espais al país i a l’estranger on es podrà votar en la consulta del 9 de novembre. En cap de les llistes no apareix la Casa de la Generalitat a Perpinyà, tot i haver-ne demanat, tant en la primera proposta de 9-N com en la nova versió. Governació podria anunciar avui a la tarda que al final n’hi haurà, tal com destaca Ràdio Arrels.

En el format actual de la consulta, comenten des de la Casa a Perpinyà, aquest espai no havia estat inclòs d’entrada en la llista de locals i equipaments amb urnes perquè es consideraria que els residents sud-catalans a Catalunya Nord que vulguin participar en el 9-N podrien desplaçar-se al centre de votació específic que hi haurà al Palau Robert de Barcelona.

A la representació del govern a Perpinyà, amb tot, es considera que és important que s’hi pugui votar tenint en compte, per exemple, que tant a la ciutat com a tot Catalunya Nord hi ha molta gent gran, ‘fills de la retirada’, amb dret de vot, però sense possibilitats de desplaçar-se a la capital catalana el 9-N.

La Casa de la Generalitat de Perpinyà espera ‘una resposta formal i definitiva’ de Governació, que podria arribar avui mateix.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any