Perpinyà vol convertir el centre en un pol museístic per atraure turisme cultural

  • La ciutat amplia i remodela el museu d'art Hyacinthe Rigaud i el lligarà amb el centre d'art contemporani Walter Benjamin

VilaWeb
ACN
20.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Perpinyà vol convertir el seu centre en un pol museístic amb l’objectiu d’atraure turisme cultural procedent de Catalunya. Per això, la ciutat ampliarà i remodelarà l’actual museu d’art Hyacinthe Rigaud i el lligarà amb el centre d’art contemporani Walter Benjamin. Les obres al museu Rigaud començaran aquesta tardor i duraran fins a la primavera del 2017, quan l’equipament reobrirà portes remodelat. Els treballs permetran integrar l’apartament i el taller de Picasso dins el recorregut de la visita. En total, el museu Rigaud tindrà 1.180 metres quadrats de sales d’exposició, dels quals 380 seran per a mostres temporals. El consistori espera que els dos equipaments atreguin fins a 50.000 visitants.

L’Ajuntament de Perpinyà vol posar en valor els seus museus amb l’objectiu d’atraure més turisme cultural. I aquesta estratègia passa, com concreta el consistori, per impulsar el centre d’art contemporani Walter Benjamin (inaugurat ara fa un any) i lligar-ne el discurs amb el museu d’art Hyacinthe Rigaud.

El consistori assegura que els dos equipaments (un situat al costat del Centre del Món i l’altre, al nucli antic) convertiran el centre de la ciutat en un pol museístic, que atraurà entre ‘40.000 i 50.000 persones’. No només habitants de Perpinyà, sinó també turistes francesos i catalans. ‘Els dos museus seran un dels pilars de la política cultural de la ciutat’, subratlla l’Ajuntament.

Segons indica el consistori, tant el museu Rigaud com el centre Walter Benjamin ‘funcionaran de bracet, amb una política d’exposició comuna’. Per impulsar aquest projecte, Perpinyà remodelarà i ampliarà el museu d’art, situat al carrer de l’Àngel.

Triplicar la superfície d’exposició

Les obres, que començaran aquest novembre, ampliaran el museu a l’edifici del costat i permetran multiplicar per tres la superfície d’exposició. Dels 360 metres quadrats actuals, es passarà a 1.180 (dels quals 800 els ocuparan les sales d’exposicions permanents). A més, l’Ajuntament també avança que el projecte permetrà ‘incorporar al circuit de visita l’apartament i el taller que Picasso va tenir a la ciutat’.

Les sales d’exposició permanent del futur museu Rigaud, que repassaran la història artística i cultural de Perpinyà, es dividiran en tres àmbits. Al primer, l’ala gòtica, s’hi podran veure obres que s’estenen entre principis del segle XIII i l’inici del XV; al segon, l’ala barroca, s’hi exposaran sobretot retrats dels segles XVII-XVIII, i finalment, l’ala moderna se centrarà en l’art del segle XX.

Serà aquí on el pintor Pablo Picasso hi tindrà una sala dedicada només a ell. La col·lecció moderna del museu Rigaud també exposarà pintures i obres d’altres artistes, com ara Arístides Maillol, Raoul Dufy, Georges Daniel de Monfreid, Pere Daura o Esteve Terrús.

Per veure el nou museu Rigaud, però, caldrà esperar ben bé dos anys i mig. Les obres d’ampliació i remodelació, que començaran aquest novembre, es preveuen acabar l’octubre del 2016. El trasllat d’obres començarà el mes de desembre i s’acabarà al febrer. La intenció de l’Ajuntament de Perpinyà és que el nou museu Rigaud reobri la primavera del 2017.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any