El Pla d’Urgell assaja la V amb més d’un miler de participants

  • Es va fer dissabte a Mollerussa

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més d’un miler de persones es van concentrar dissabte a Mollerussa per fer l’assaig de la V de l’Onze de Setembre, convocats per l’ANC del Pla d’Urgell. Es va fer una crida a la unitat, tant de la societat civil com, sobretot, dels partits polítics.

L’Agrupació Sardanista de Mollerussa va obrir els actes amb una ballada de sardanes a tocar del vèrtex de la V, la rotonda de l’Albada. Una ballada que va donar pas al cercavila que Tabalats de Mollerussa i Saltimbankis de Bellvís van fer per diversos carrers del centre de Mollerussa fins al punt de trobada.

Unitat

Després de l’assaig de la V, el coordinador de l’ANC del Pla d’Urgell, Joan Talarn, va animar a totho ma desplaçar-se per la Diada a Barcelona i va donar pas al convidat a l’acte, el periodista i vicepresident d’Òmnium Cultural, Vicent Sanchis.

Mantenir la unitat fou la consigna que va llençar Sanchis sobretot als partits polítics als que va fer una crida perquè “no es barallin ni s’arronsin, perquè nosaltres no ho fem”. També va dir d’estar atents per si calia donar una resposta popular a les decisions del Tribunal Constitucional si volen impedir la votació del 9N que va dir que s’havien de fer per “la lliberta i la dignitat” que vlem pel nostre país.

Sopar i concert

Una part dels assistents, 200, van participar en el sopar que es va fer al firal, mentre que tothom que va voler va poder assistir al concert posterior, amb la versió acústica de Lexu’s, Desbagats i Ball The Raska.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any