26.08.2014 - 06:00
Ingredients:
1 peixet de vedella
Per al farcit:
2 pastanagues crues, senceres i pelades
2 ous durs
1 cullerada de tàperes
1 dotzena d’olives sense pinyol
1 botifarra crua o 200 g de carn picada
Per al rostit:
oli
1 ceba
3 alls amb pell
1 tomàquet madur
1/2 branca de canyella
un gotet de vi
un gotet d’aigua
sal i pebre
Elaboració:
Introduïm, pel que seria el cap del peixet, un ganivet de tallar pernil, fins al fons, intentant que el tall quedi en forma de paperina. Cal que vigilem de no fer forats per on es podria escapar el farciment. Hi posem el farciment intercalant els productes al nostre gust, i els anem pressionant perquè quedi ben ple tot el peixet. Cosim el forat i lliguem el peixet farcit donant-li la forma del tall rodó. El salpebrem i el rostim a la cassola amb oli ben calent perquè es tanquin els porus de la carn.
Quan estigui ros, posem a la cassola els alls, la ceba en tres o quatre trossos, el tomàquet i la canyella. Quan les verdures agafin color, hi afegim el vi ranci i, quan aquest s’hagi evaporat, hi aboquem l’aigua i tapem la cassola fins que la carn s’hagi cuit. Aleshores, traiem el tall de la cassola i el deixem refredar fins a l’endemà per poder-lo tallar bé.
El suc del rostit amb les verdures el podem triturar, retirant abans la canyella, i servir-lo calent en una salsera. La carn, l’acompanyem d’amanida.
Del llibre ”Tapias variades. Les receptes dels oients d’El Suplement de Catalunya Ràdio‘ (Cossetània).