Rubalcaba reivindica la reforma federal com ‘l’única via per a resoldre el problema territorial’

  • Considera que la proposta 'es va obrint camí'

VilaWeb
ACN
26.07.2014 - 14:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alfredo Pérez Rubalcaba ha defensat la reforma federal de la constitució espanyola en el seu últim discurs com a secretari general del PSOE i ha apuntat que la proposta que va teixir a Granada amb Pere Navarro es va ‘obrint camí’ de ‘mica en mica’ perquè és ‘l’única via possible per resoldre el problema territorial i continuar junts’. En un discurs davant els 3.000 assistents (mil dels quals delegats) del congrés extroardinari del PSOE, ha expressat el seu suport ‘total i incondicional’ al nou dirigent del partit, Pedro Sánchez, i ha dit que ell seria ‘socialista fins a la fi dels seus dies’.

Rubalcaba, que s’ha emocionat en alguna ocasió durant el discurs de comiat, ha apuntat que abandonava la primera línia de la política però no el seu ‘compromís’ amb el partit.

Ha insistit que el PSOE és ‘l’única alternativa’ a les polítiques de la dreta. Per aquest motiu ha recordat que els socialistes han de ser ‘coherents, honests i austers’ i ‘supeditar els interessos personals als del partit’. En aquest marc ha reivindicat la proposta que el PSOE i el PSC van articular per a la reforma federal de la constitució. És, ha dit, l’alternativa a la ruptura i l’immobilisme, i un projecte ‘audaç’ que parteix del ‘diàleg i el pacte’.

Segons Rubalcaba, la reforma federal ha de permetre de resoldre no només el ‘problema’ de Catalunya i Espanya, sinó ‘també el del conjunt de l’estat de les autonomies’ des de la ‘igualtat’ de drets dels espanyols.

‘Ara es parla d’una tercera via, i no sé si és la primera, la segona o la tercera, però la nostra és l’única via possible per resoldre el problema territorial del nostre país i seguir convivint junts’, ha sentenciat.

Informació relacionada:

Chacón, Navaro i Batet s’integren a la nova executiva del PSOE

 

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any