Chacón, Navaro i Batet s’integren a la nova executiva del PSOE

  • El PSOE ratifica Sánchez aquest cap de setmana com a nou secretari general

VilaWeb
VilaWeb
Redacció / ACN
26.07.2014 - 12:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-ministra espanyola Carme Chacón, l’ex-primer secretari del PSC Pere Navarro i la diputada al congrés Meritxell Batet formaran part de la nova executiva del PSOE que articula Pedro Sánchez i que serà ratificada al congrés extraordinari que els socialistes espanyols fan aquest cap de setmana a Madrid. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha expressat ‘l’absoluta satisfacció’ dels socialistes catalans. 

‘Són tres companys absolutament compromesos amb el projecte federal, com han demostrat des de diverses posicions, i contribuiran sense dubte a l’èxit de la nova executiva, en la què hem dipositat tantes esperances’, ha dit Iceta.

‘Tinc ganes de contribuir, ajudar i que el PSOE recuperi els anhels de la gent, que ens volen forts no només a Espanya, sinó a la meva terra, Catalunya’, ha dit Chacón, que no ha volgut revelar si es presentarà o no a les primàries per ser candidata del PSOE a les eleccions espanyoles. 

Encara no se saben quines seran les responsabilitats de Chacón i de Navarro, però sí la de Meritxell Batet, que serà la secretària d’Estudis i Programes. L’executiva federal del PSOE estarà presidida per l’andalusa Micaela Navarro, que fins ara exercia les funcions de presidenta del PSOE andalús, i -segons alguns mitjans- amb la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, com a presidenta del consell de política federal del PSOE, l’òrgan que pren el relleu a l’antic consell territorial.

El secretari general de la Rioja, César Luena, serà el nou secretari d’organització i acció electoral. És diputat del congrés espanyol i portaveu de la comissió mixta de relacions amb el Defensor del Poble. En el congrés en què es van enfrontar Alfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón va donar suport a Rubalcaba. El dirigent del PSPV, Ximo Puig, està segur que Sánchez comptarà amb els socialistes valencians per a forjar la nova executiva. Al País Valencià el guanyador va ser Sánchez, el favorit de Puig, per només 700 vots. 

Amb el lema ‘Canviant el PSOE, canviant Espanya’, la trobada socialista es farà a l’hotel Auditorum de Madrid, i s’allargarà fins diumenge. A diferència de les primàries del 13 de juliol, en el congrés tenen dret de vot els delegats territorials –representants dels militants– que hauran de ratificar l’elecció de Pedro Sánchez. En aquest punt, no es preveuen sorpreses. 

Sobre les primàries per a escollir el nou candidat del PSOE a les eleccions espanyoles, Sánchez ja ha dit que ho deixaria en mans de l’executiva federal. Esperarà, doncs, a acordar-ho amb els líders territorials, sobretot amb la dirigent andalusa Susana Díaz, que prefereix que siguin després de les autonòmiques i municipals del 2015.

Pedro Sánchez va ser escollit per un 48,7% dels vots, enfront d’Eduardo Madina (36,14%) i José Antonio Pérez-Tapias (15,13%). Però va guanyar amb un suport majoritari a Andalusia, el País Basc i Madrid. També va ser el candidat que va rebre més avals, bona part dels quals de la federació andalusa encapçalada per la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any