El bon veïnatge després de la independència, en un vídeo

  • Forma part de la campanya 'Un país normal' d'Òmnium

VilaWeb
Redacció
09.07.2014 - 10:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui s’ha presentat el quart vídeo de la campanya ‘Un país normal‘ d’Òmnium Cultural, amb arguments per a considerar la consulta del 9-N i el resultat que se’n derivi dins la normalitat democràtica. Aquesta vegada, el vídeo ‘En un país normal és normal portar-se bé amb els veïns’ fa un repàs de tot un seguit d’estats europeus que mantenen bones relacions de veïnatge després d’una separació amistosa o unilateral.

L’audiovisual destaca el cas de la separació amistosa de Txèquia i Eslovàquia el 1991; de Noruega, que el 1905 es va escindir unilateralment de Suècia i que des del 1952 s’hi va retrobar al Consell Nòrdic, un fòrum de cooperació; o del Regne Unit, que avui continua mantenint bones relacions amb les ex-colònies dins la Commonwealth.

En el cas de la independència de Catalunya de l’estat espanyol, el vídeo conclou que ‘no només serem veïns sinó també germans, pares, avis, cosins, germans, amics… perquè en democràcia podem decidir canviar el país, però mai els llaços que ens uneixen amb les persones que estimem’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any