El programa de cultura popular ‘Fes ta festa’ arriba a les dues mil edicions

  • Aquest vespre es farà un programa especial amb públic a l'Espai Vilaweb

VilaWeb
Redacció
23.04.2014 - 12:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El programa radiofònic de cultura popular ‘Fes ta festa‘ arriba a l’edició 2000. Per celebrar-ho aquest vespre a les 19.00 faran un programa obert a tothom des de l’Espai Vilaweb. Serà una edició molt especial on hi participaran molts del col·laboradors històrics del programa, que ja fa vint-i-cinc anys que s’emet. També es farà una tertúlia sobre la presència de la cultura popular als mitjans de comunicació i hi haurà dues entrevistes: una al Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig, i l’altra a Vicent Partal.

El ‘Fes ta festa’ es va començar a emetre a Ràdio 4 el 1989 i és hereu de l’històric programa ‘La veu de la sardana’. Però a diferència d’aquest, des dels seus inicis el ‘Fes ta festa’ ha tocat tots els aspectes de la cultura popular i tradicional. Això va fer que en el seu moment fos un dels programes més innovadors en aquest camp, tal i com recorda un dels seus col·laboradors, Amadeu Carbó ‘Vam ser els primers en fer crònica castellera des de la ràdio’.

Actualment el ‘Fes ta festa’ pot escoltar-se per internet a través del web del programa, on setmanalment hi pengen una nova edició. Al llarg d’aquests vint-i-cinc anys de trajectòria el programa ha guanyat diversos premis, entre els que destaca el millor programa de ràdio en català lliurat per Òmnium Cultural a la Nit de Santa Llúcia de 1997.

A partir de dissabte el ‘Fes ta festa’ comença una col·laboració amb Vilaweb, on hi tindrà el seu propi canal. Aquesta iniciativa congenia molt bé amb l’esperit del programa, que sempre ha apostat per la col·laboració en xarxa a l’hora de difondre els seus continguts. Així doncs, cada dissabte a partir del 26 d’abril podreu trobar al diari la darrera edició del programa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any