El Cançoner de Sobremunt es presenta a Barcelona, al Tradicionàrius

  • S'inclou en la Jornada de la cançó el dia 22

VilaWeb
Redacció
11.02.2014 - 12:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dins la programació del 27è festival Tradicionàrius, i en el marc de la Jornada de la cançó, s’ha programat la presentació del Cançoner de Sobremunt, a la 1 del migdia, amb la participació de Ramon Minoves i Eva Boixadé i cantadors de la comarca.

El Cançoner de Sobremunt és el recull de cançons que en el seu dia s’havien cantat al taller de components per a televisors que es va crear a la localitat lluçanesa com a forma per crear ocupació bàsicament per a dones. En aquell taller, i seguint l’empenta de la Dolors Estrada, tot treballant, les dones cantaven cançons com l’emblemàtica Minyones de Barcelona, l’Enamorada morta, l’Orinal i d’altres.
El Ramon Minoves, per als anys 70, hi va ser i juntament amb en Xesco Boix o en Jaume arnella, i amb l’entusisme i l’impuls de l’aleshores rector del poble, Jaume Carbonell, van adonar-se de la importància d’aquell fet i van recollir les cançons. Avui, 40 anys després, Solc, música i tradició al Lluçanès ha editat el Cançoner, i després de presentar-lo a Sobremunt per la Festa Major i a la Fira Mediterrània de Manresa, en fa una presentació en el marc del festival Tradicionàrius.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any