Navarro margina els diputats pro-referèndum al parlament

  • La direcció retira els càrrecs dins el grup parlamentari de Geli, Elena i Ventura · La comissió de garanties del PSC ajorna la decisió però els suspèn dels càrrecs orgànics

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.01.2014 - 12:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La direcció del grup parlamentari del PSC ha decidit de retirar els càrrecs dins del grup dels tres diputats favorables al referèndum que dijous van trencar la disciplina de vot per donar suport a la petició al congrés de competències per a fer el referèndum. La direcció no expulsarà ara per ara del grup parlamentari Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura, però sí que els margina. Ahir la comissió de garanties ja va decretar la suspensió cautelar dels càrrecs a la direcció i el consell nacional.

De moment han esquivat l’expulsió del grup parlamentari del PSC, però la direcció del partit no ha tancat l’episodi, sinó que tot just ha començat a estudiar l’expedient contra aquests tres diputats. La comissió de garanties del PSC els aparta cautelarment de tots els càrrecs orgànics del partit, de manera que Elena, Geli i Ventura han de deixar de pertànyer a qualsevol òrgan, nacional o territorial. Geli i Elena han d’abandonar l’executiva nacional i els càrrecs a Girona i Vilanova i la Geltrú, respectivament; Ventura ha de deixar la primera secretaria del PSC a les Terres de l’Ebre; i tots tres deixaran de formar part cautelarment del consell nacional. Els tres crítics ja preparen sengles al·legacions.

Elena, Geli i Ventura van rebre la comunicació oficial per correu electrònic: ja no tenen cap càrrec orgànic del PSC. L’escrit de la comissió de garanties comunica als tres diputats pro-referèndum que, en vista de ‘la denúncia presentada pels companys Esteve Terradas –secretari d’Organització del partit– i Maurici Lucena –portaveu del grup parlamentari–, ha decidit d’obrir-los expedient sancionador’.

I continua: ‘Per la gravetat dels fets denunciats, per la significació pública dels militants i per la seva condició de membres de la comissió executiva nacional i membres del consell nacional –els companys Marina Geli i Joan Ignasi Elena– i, de membre del consell nacional –la companya Núria Ventura–, la comissió de garanties acorda com a mesura preventiva la separació temporal i cautelar com a membres de tots els òrgans de direcció de l’organització nacional, territorial o sectorial del PSC.’

Aquesta decisió es mantindrà en vigor, segons l’escrit de comunicació, durant la tramitació de l’expedient i amb la limitació temporal prevista en el reglament de la comissió de garanties. El document acaba dient que la mesura serà ‘d’aplicació immediata’ i que s’ha fet arribar la decisió als interessats, al primer secretari del PSC, Pere Navarro, al president del consell nacional, Celestino Corbacho, i als organismes del partit concernits.

Elena: ‘No comparteixo la decisió’

Joan Ignasi Elena va reaccionar a la decisió de la comissió de garanties en unes declaracions a Catalunya Informació: ‘Acato i respecto la decisió, però no la comparteixo. M’hauria agradat d’explicar les meves raons a la comissió de garanties. Ho haurem de fer a partir d’ara en el procés que ha iniciat aquesta comissió. Farem les al·legacions en defensa de les nostres posicions, que penso que són prou sòlides.’

La comissió també suspèn Fabián Mohedano per haver assistit a un acte d’ERC

La comissió de garanties també va comunicar ahir al dirigent Fabián Mohedano que el suspenia cautelarment dels òrgans de direcció del partit: l’executiva i el consell nacional. La suspensió cautelar és un primer càstig per haver assistit a un acte d’Esquerra Republicana de Catalunya al desembre.

Mohedano és militant del PSC des del 2009 i d’ençà de fa dos anys ocupa el càrrec de secretari de Llibertats Públiques i Drets Civils de la comissió executiva del partit. S’ha significat com una de les veus més crítiques envers la direcció de Pere Navarro, com va deixar palès en aquesta entrevista a VilaWeb, i és un dels impulsors del moviment crític Avancem, encapçalat per Joan Ignasi Elena.

 

Informació relacionada: 

Marc Mur també abandona l’executiva del PSC

El PSC suspèn Fabián Mohedano per haver assistit a un acte d’ERC

Mail Obert de Pere Cardús: Pere Navarro té un pla

Allau d’adhesions a la crida socialista pel referèndum

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any