Presentat el 4t volum de la col·lecció “Itineraris de Vic”

  • Està dedicat a l'escriptor Miquel Llor i la seva novel·la "Laura a la ciutat dels sants"

VilaWeb
Redacció
20.01.2014 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dijous passat es va presentr el 4t volum de la col·lecció ‘Itineraris de Vic’, dedicat a l’escriptor Miquel Llor i la seva novel·la més emblemàtica: “Laura a la ciutat dels sants”. L’acte va tenir lloc al magnífic interior de la Casa Caçador –punt cinquè de l’itinerari- i va ser presidit pel regidor de Cultura, Joan López. El regidor va comparar la novel·la, que parla de l’adaptació de la persona en un lloc nou, amb l’actualitat de Vic “on ja conviuen a dia d’avui 93 cultures diferents”.

Hi va afegir que durant molt de temps, el títol de la novel·la “va esdevenir d’alguna manera una marca de la ciutat”, en al·lusió precisament al procés de recerca d’una nova marca per a la ciutat que han engegat fa poc l’Ajuntament i la Universitat.

Ramon Pinyol, de la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic, entitat cofinançadora de l’edició, va destacar “el potencial d’aquest llibre de ficció que és el retrat perfecte d’una època i que ha esdevingut lectura obligatòria als instituts”.

També van participar a la presentació la Dolors Maria Alemany, directora de l’Oficina de Turisme de Vic, que va destacar que “el turisme literari no mou masses, però dóna qualitat i prestigi a la destinació. Ara Miquel Llor ja forma part dels espais escrits on hi ha tots els il·lustres lletrats de la comarca”. Mercè Rodríguez, com a representant de les guies turístiques que ja han materialitzat l’itinerari de la novel·la, va manifestar sentir-s’hi encantada, i encara més quan “és un dia de fred i boira, més real encara”.

Les autores, Carme Rubio i Maria Carme Bernal, van explicar que els havia encantat rellegir aquesta obra, “la vam trobar molt forta, amb una bona tensió dramàtica i molt punyent”, segons Rubio, “actual i vigent encara als nostres temps”. Bernal va destacar-la com “una novel·la europea d’heroïna, amb una dificultat i alhora necessitat de traspassar-la a una ruta literària. Laura a la ciutat dels Sants és un itinerari ara ja consagrat amb aquesta edició, que tanca una ferida per obrir-se cap a una literatura vivencial”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any