El Govern Municipal adverteix que incomplirà la moció que demana el cessament dels càrrecs imputats

  • El Ple municipal d’ahir la va aprovar per majoria amb els vots de tota l’oposició

VilaWeb
Redacció
04.12.2013 - 11:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un any després de l’esclat del Cas Mercuri, l’oposició en bloc, va presentar al Ple d’ahir dimarts una moció conjunta que instava als regidors imputats a deixar la seva acta i a l’alcalde a cessar el càrrec eventual Xavier Izquierdo, així com a obrir un expedient informatiu al Cap de la Policia Municipal, Miguel Duran. Tot i que la moció es va aprovar amb els vots del conjunt de l’oposició, l’alcalde Juan Carlos Sánchez va advertir que el govern local no la compliria i que ‘no tallaria caps a canvi de governabilitat’.

A la declaració d’intencions de Sánchez, s´hi va afegir el portaveu socialista Ramon Burgués afirmant que no pensaven ‘fer de jutges’, fet que va indignar al conjunt de forces de l’oposició. Carles Rossinyol, portaveu de CiU va advertir al govern que havien de trencar ‘amb un passat que repugna’. Esteban Gesa, en nom del PP, va reclamar a l’Alcalde que fes que la ciutat ‘recuperés la confiança en els seus representants polítics’, mentre Carme García, d’ICV va advertir que el govern tenia l’obligació de ‘no mirar cap a una altra banda’. Virginia Dominguez, d’Entesa, va llençar dures crítiques contra Sánchez i el seu partit assegurant que ‘un alcalde que no compleix els acords del consistori no es mereix cap mena de confiança’. Marisol Martínez, des d’EUiA, va afirmar que si no s’apliquen les mocions aprovades al Ple ‘s’està qüestionant tot el sistema democràtic’.

L’exalcalde Manuel Bustos no va assistir al Ple per trobar-se pressumptament ‘de baixa’, fet que va ser motiu d’una nova crítica per part de Virginia Dominguez en afirmar que ‘venir al Ple és l’única feina que té’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any