1.595 i 1.870

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

No. No són ni els números que eixiran en la grossa d’enguany, ni cap data històrica significativa que els estudiants han de recordar. Aquests números són els euros que el Consell es va gastar l’any passat en un sopar i en un dinar de Nadal.

El 13 de desembre de 2012 es feia un sopar fred al Palau de la Generalitat per al personal del Consell: gabinet de Fabra, assessors, escoltes i xofers. Eixe sopar va costar 1.200 euros en concepte de comensals, i la resta (fins a 1.595) en concepte d’extres. No han explicat en què consistia la partida ‘extres’?
 
Evidentment, el sopar en qüestió no el va pagar de la seua butxaca el Molt Honorable President Fabra, que és qui convidava. Ni tan sols ho va fer el Conseller d’Hisenda. El sopar fred el vam pagar els valencians. Tots nosaltres vam pagar 1.595 euros, sense que sopàrem.

Huit dies més tard, el 21 de desembre de 2012, el President, en un acte de generositat nadalenca, tornava a convidar i a convidar-se. Ara era un dinar. Els convidats, els Consellers i les seues parelles, es van menjar 1.870 euros. Per una senzilla regla de tres, si dividim els 1.870 euros entre les divuit persones que van dinar, toca a cent tres euros per cap. Una gran austeritat per part del govern valencià en aquest temps de crisi! Una gran austeritat, sobretot si paguem els valencians.

El President i els Consellers són mileuristes, i per això no es poden pagar el dinar de Nadal?

Als valencians ens demanen que aguantem les retallades en ensenyament, cultura, sanitat, serveis socials, dependència… Ens demanen que tinguem paciència. I que la crisi és molt dura. Però, i ells? Ells mengen i beuen a costa dels valencians. Però és que no tenen vergonya? Com se’ns poden burlar d’aquesta manera? Com és possible que aguantem tot el que ens fan i que no passe res? Com és possible que no tinguen la dignitat de dimitir?

El president i els consellers no tenen consciència. Amb tantes persones que no poden ni arribar a final de mes, i ells es gasten cent tres euros per cap, en un dinar. Amb tanta gent que pateix les retallades i ells dinen a costa dels pobres.

Saben el president i els seus consellers els diners que deuen als valencians? Els diners que no paguen als qui estan esperant eixos euros i que per justícia els correspon rebre’ls? Sap el President Fabra el sofriment de la gent? O ell està tan encegat pel poder que és insensible al dolor dels valencians? Enguany ja han contractat el menú que menjaran i que pagarem els valencians?

Com m’agradaria que el president de la Generalitat i els seus consellers i assessors passaren un mes amb la pensió que cobra un ancià. Segurament, així tindrien més sensibilitat i no es gastarien cent tres euros per cap.

Cada dia el president de la Generalitat i els seus consellers, s’assemblen més al ric que vestia de porpra i lli finíssim (Lc 16:19-32) i banquetejava esplèndidament, insensible al dolor del pobre Llàtzer, que intentava menjar del que queia de la taula del ric.

També el salm cinquanta-set denuncia els qui ‘cometen injustícies, els mentiders’, i per això el salmista exclama: ‘arrenqueu-los les dents de la boca, trenqueu Senyor els ullals d’aquests lleons. Que es fonguen com l’aigua que s’escola i s’eixuguen com l’herba trepitjada; siguen com el llimac, que es desfà arrossegant-se, com l’avortó que no arriba a vore el sol. Abans no facen mata les seues espines, que l’huracà se’ls enduga com un card’.

I encara, el salm 16 denuncia els qui tenen ‘cors insensibles i  llavis insolents’. I el salm 36 posa en evidència ‘els malvats, els qui obren malament’, i també ‘qui intriga contra el just’.

Tant de missa com són i com es burlen de la Paraula de Déu. I és que no tenen consciència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any